193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru o maioneza cat mai gustoasa

Sfaturi pentru o maioneza cat mai gustoasa

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru o maioneza cat mai gustoasa
Ce au in comun salata boeuf, salata a la russe si salata cu piept de pui? In afara de faptul ca toate sunt salate, contin maioneza. Cand le prepari, ideal ar fi sa nu cumperi maioneza, ci s-o faci chiar tu.
Mai jos gasesti cateva sfaturi pentru prepararea ei, precum si o reteta de maioneza fara ou.

Sfaturi pentru o maioneza cat mai gustoasa

Cu si despre ulei

- foloseste ulei de rapita sau de masline. Au, in general, cam acelasi numar de calorii ca si uleiurile pe care le folosesti acum, dar contin mai multe grasimi mononesaturate;
- combina uleiul de masline cu cel de susan, daca ti se pare ca primul are o aroma prea puternica;
- uleiul de avocado seamana destul de mult cu uleiul de masline in ceea ce priveste cantitatea de grasimi, dar nu are gust si aroma asa de pregnante.

Despre oua

- asigura-te ca ai oua proaspete, de tara;
- foloseste oua la temperatura camerei. Acest aspect e foarte important. Daca nu respecti regula, foarte probabil ca maioneza sa nu se „lege”.

Alte sfaturi pentru o maioneza buna
- inainte de a incepe treaba, asigura-te ca ai la indemana toate ingredientele;
- intotdeauna adauga prima data sucul de lamaie. De ce? Intrucat ajuta la divizarea proteinelor din galbenusuri, iar ingredientele se vor amesteca mai bine;
- foloseste numai suc proaspat de lamaie;
- la inceput trebuie sa pui doar cateva picaturi de ulei, una cate una. Astfel, vei avea tot timpul control asupra consistentei maionezei. Dupa ce se ingroasa, poti incorpora uleiul putin mai repede;
- daca ti se pare ca maioneza s-a ingrosat prea mult, pune o lingura de apa. Amesteca. Mai trebuie? Mai pune inca o lingura;
- foloseste sare de mare de calitate superioara. Presara foarte putina in maioneza, amesteca bine, apoi mai pune daca mai trebuie;
- maioneza trebuie tinuta in frigider. Este buna pentru consum timp de 3 zile, din momentul prepararii.



Reteta de maioneza fara ou

Ingrediente:
3 linguri zeama de lamaie
2 linguri otet din cidru de mere
1 ½ lingurita mustar
1 ¼ lingurita sare
2 linguri miere de albine
cca 120 ml ulei de masline extravirgin
cca 120 ml ulei de cocos sau de palmier (la temperatura camerei)
Mod de preparare:
1. Pune intr-un robot de bucatarie zeama de lamaie, sarea, otetul, mierea si mustarul.
2. Incorporeaza treptat uleiul de masline, fara a te opri din mixare.
3. Dupa ce s-a omogenizat, adauga uleiul de cocos / de palmier. Continua sa amesteci pana obtii o maioneza pufoasa si cremoasa.
Foloseste-o imediat sau depoziteaz-o in frigider.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2017-02-06 Vizualizari: 969


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru o maioneza cat mai gustoasa, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Asafoetida
Asafoetida
Asafoetida este o planta cu radacini puternice si tulpina groasa, din familia patrunjelului, cu un m...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Florile fac intotdeauna oamenii mai buni, mai fericiti si mai de ajutor; ele sunt raze de soare, mancare si medicament pentru suflet"
Luther Burbank
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro