193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum se gateste hrisca

Cum se gateste hrisca

      Trimite pe mail Printeaza
Cum se gateste hrisca
Unii spun ca hrisca este inrudita cu cerealele, dar este, de fapt, samanta unei plante din aceeasi familie cu macrisul si rubarba. Persoanele cu sensibilitate la gluten o prefera in locul orezului. De altfel, are numeroase beneficii pentru sanatate. Astazi insa vom vorbi despre prepararea ei.

Ce trebuie sa stim despre hrisca

- este folosita in bucataria cu precadere din spatiul post-sovietic;
- se fierbe exact ca orezul. Pune in vas o parte hrisca si doua parti apa;
- ideal ar fi sa fie fiarta intr-un ceaun cu pereti grosi;
- e recomandata persoanelor cu intoleranta la gluten, celor care urmeaza o dieta si celor care vor sa-si mentina greutatea;
- ajuta la reglarea tranzitului intestinal.

Hrisca inmuiata

Conform studiilor, contine mai multi nutrienti decat cea fiarta. Ca sa o pregatesti, trebuie sa respecti urmatorii pasi:
- spal-o bine;
- pune-o intr-vas si toarna apa peste ea. Daca pui o cana de hrisca, atunci adauga 2 cani de apa clocotita;
- acopera vasul si tine-l intr-un loc cald cel putin 2-3 ore;
- daca vrei sa o lasi peste noapte, toarna peste hrisca apa rece.



Ca sa o fierbi, dar fara sa o faci terci, respecta etapele urmatoare:

- pune apa si putina sare intr-un vas cu peretii mai grosi;
- cat timp astepti sa inceapa sa fiarba apa, spala hrisca de doua-trei ori;
- in momentul in care incepe sa fiarba, adauga hrisca in vas, amesteca folosind o lingura de lemn, apoi lasa sa fiarba;
- este bine ca acum sa dai focul la minim si sa acoperi vasul cu un capac;
- hrisca e gata in momentul in care bagi lingura in mijlocul vasului si nu mai este apa. Daca ti se pare ca ar mai trebuie lasata la fiert, verific-o dupa alte 5-7 minute;
- la final opreste focul, dar las-o asa inca vreo 10-15 minute, acoperita, ca sa se patrunda;
- cat timp fierbe, nu amesteca deloc in ea. Altfel, se va face rapid terci.
Hrisca fiarta e folosita pentru supe, ciorbe, budinci, tocanite etc.

Budinca de hrisca

Ingrediente: 100 gr hrisca fiarta, 1 banana, cca 180-200 ml lapte vegetal (de orez, de migdale etc.), 2-3 smochine si seminte crude (de dovleac, de in, de floarea-soarelui etc.).
Mod de preparare: Pune toate ingredientele in blender si mixeaza pana cand obtii o compozitie omogena, de consistenta budincii.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2017-02-10 Vizualizari: 1696


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum se gateste hrisca, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
La masa oferiti alternativ cosuri cu paine alba, dar si paine integrala/de secara.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Adevarurile care raman doar in minte si nu sunt traite practic ne hranesc tot atat de putin ca o mancare ce ramane in camara"
Richard Wurmbrand
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro