193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit urzici

Sfaturi pentru gatit urzici

      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza
Sfaturi pentru gatit urzici
In perioada urmatoare, la mare cautare prin piete vor fi urzicile. Calite, puse in ciorbe sau in placinte, ele reprezinta o varianta buna pentru diversificarea regimului zilnic. Iata cateva sfaturi pentru a le prepara ca la carte.

Cum le cumperi
- cauta urzici care arata cat mai bine si au frunzele mai ferme si un miros proaspat;
- evita-le pe cele ofilite, usor moi ori care au pete;
- cumpara o cantitate mai mare, intrucat vor scadea destul de mult in timpul fierberii.

Cum le prepari
- intai de toate protejeaza-ti mainile cu manusi. Altfel, iritatia pe care ti-o vor produce te va deranja cateva ore;
- spala urzicile foarte bine, in mai multe ape, si lasa-le sa se scurga;
- pune apa la fiert, iar pana incepe sa dea in clocot, rupe coditele frunzelor;
- cufunda urzicile in apa clocotinda pentru 3-4 minute sau pana cand se ofilesc si se inmoaie. Daca le lasi mai mult la fiert, se vor innegri si isi vor pierde si din aroma destul de mult;
- scoate-le, scurge-le bine de apa, pune-le intr-o cutie cu capac etans si baga-le in frigider (daca nu le gatesti atunci, pe moment);
- daca vrei sa-si pastreze culoarea cat mai mult timp, dupa ce le scoti din apa foarte fierbinte, trece-le prin apa rece ca gheata, apoi scurge-le repede si pune-le pe niste prosopele absorbante de bucatarie.



Sugestii:
- urzicile proaspete pot fi depozitate in frigider, intr-o punga, dar fara a fi spalate. In general, rezista 3-4 zile, apoi incep sa se inmoaie;
- poti pune cateva urzici oparite in compozitiile de omleta si de sosuri (bineinteles, doar in unele);
- le poti prepara, in general, ca si spanacul, deci au gust bun cand le servesti cu paste ori lasagna, cand le pui in supe, cand pregatesti placinte si nu numai;
- soteaza-le in unt, cu putin piper negru si niste sare.

Despre urzici – Bine de stiut
- sunt specifice primei parti a primaverii si apar in piete chiar si inainte de luna martie;
- constituie un bun purificator pentru sange, un laxativ usor, dar si o sursa excelenta de vitamina C;
- intotdeauna trebuie consumate doar dupa ce au fost gatite. De ce? Intrucat astfel e distrus acidul formic din ele (acidul e folosit drept solvent organic in industrie, pentru fabricarea insecticidelor).





Postat de Alina Tibichi pe data de 2017-02-15 Vizualizari: 151


      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza


Adauga comentariu articol - coolinaria.roAdauga un comentariu
Nume*
E-mail*(Nu va fi publicat)
Caractere disponibile 500 .
Cod de verificare*


Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit urzici, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Sfaturi pentru gatit sfecla galbena
Mai putin folosita in bucatariile noastre, sfecla galbena are un gust si o aroma foarte bune. Se inrudeste, bineinteles, cu sfecla rosie, dar exista si cateva diferente. Iata cateva caracteristici def
Cum se gateste hrisca
Unii spun ca hrisca este inrudita cu cerealele, dar este, de fapt, samanta unei plante din aceeasi familie cu macrisul si rubarba. Persoanele cu sensibilitate la gluten o prefera in locul orezului. De
Sfaturi pentru o maioneza cat mai gustoasa
Ce au in comun salata boeuf, salata a la russe si salata cu piept de pui? In afara de faptul ca toate sunt salate, contin maioneza. Cand le prepari, ideal ar fi sa nu cumperi maioneza, ci s-o faci chi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro



DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decorix egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro -  Moda, calatorii, shopping, lifestyle manualeauto.ro - Manuale Auto newspad.ro - Ultimele stiri online Brico Mall Newsman coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare savuros.com - Cele mai savuroase retete lookbook.ro - LookBook mercatino.ro dazoot.ro - Dazoot Software cascada.ro - Vila Cascada