193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru un cozonac reusit

Sfaturi pentru un cozonac reusit

      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozonacul, sa fie pufos si sa aiba un gust minunat?
Ne-am gandit sa-ti venim in ajutor si am adunat cateva sfaturi. Speram sa te ajute!

Ingrediente pentru cozonac

- aprovizioneaza-te cu oua proaspete, de tara. Vor da o culoare mult mai frumoasa;
- albusurile trebuie batute spuma, iar galbenusurile frecate cu putina sare. Astfel, textura preparatului va fi mai fina, iar culoarea mai aurie;
- sunt persoane care spun ca albusurile nu trebuie folosite, pentru ca aluatul sa nu se usuce si sa nu se intareasca asa de repede. Ca sa stii sigur cum sa procedezi, pregateste acum doi cozonaci, unul cu albusuri, altul fara;
- unele gospodine sunt de parere ca, daca pui iaurt mai gras in loc de lapte, cozonacul va fi pufos mai multe zile;
- foloseste unt de casa, cu un continut cat mai ridicat de grasimi;



- trece zaharul prin masina de rasnit, pentru ca preparatul sa nu para usor grunjos;
- poti da aroma si gust punand in aluat si umplutura: coji de citrice confiate, esente si chiar si putin sofran;
- asigura-te ca nuca e cat mai proaspata. In cazul in care arata ciudat si are gust usor ranced, arunc-o;
- faina nu trebuie sa fie macinata de curand. Daca este asa, inseamna ca are si o anumita umiditate, iar din aceasta cauza iti compromite cozonacul;
- cerne faina de doua-trei ori inainte de a folosi. Procedand astfel, va fi mai afanata si mai aerisita.

Sfaturi pentru framantare si coacerea in cuptor

- rezerva-ti timp suficient intr-o zi, ca sa te ocupi de cozonac. Cu cat il framanti mai mult timp, cu atat va creste mai bine si va fi mai pufos (prin framantare se introduce mult aer in aluat);
- inainte de a face aluatul, ai grija ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Tocmai de aceea e bine sa aduci faina de cu seara in bucatarie (daca o tii, de obicei, in camara);
- se spune ca nu e bine sa infierbanti drojdia. Altfel, cozonacul nu va mai creste;
- framanta aluatul mai usor, nu agresiv, iar apoi acopera-l si pune-l intr-un loc caldut, dar si ferit de curent;
- tava in care pui cozonacul se unge cu unt topit si racit;
- la final, inainte de a-l baga in cuptor, mai lasa cozonacul sa stea asa, in tava, vreo 30 de minute maxim (va mai creste).

Tu ce sfaturi urmezi pentru a prepara un cozonac delicios?





Postat de Alina Tibichi pe data de 2017-02-22 Vizualizari: 1019


      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza


Adauga comentariu articol - coolinaria.roAdauga un comentariu
Nume*
E-mail*(Nu va fi publicat)
Caractere disponibile 500 .
Cod de verificare*


Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru un cozonac reusit, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Sfaturi pentru gatit urzici
In perioada urmatoare, la mare cautare prin piete vor fi urzicile. Calite, puse in ciorbe sau in placinte, ele reprezinta o varianta buna pentru diversificarea regimului zilnic. Iata cateva sfaturi pe
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Iasomia
Iasomia (Jasminum officinale) este o planta foarte cunoscuta care provine din aria Marii Mediterane ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro



DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decorix egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro -  Moda, calatorii, shopping, lifestyle manualeauto.ro - Manuale Auto newspad.ro - Ultimele stiri online Brico Mall Newsman coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare savuros.com - Cele mai savuroase retete lookbook.ro - LookBook mercatino.ro dazoot.ro - Dazoot Software cascada.ro - Vila Cascada