193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Ce fel de ceapa folosim la gatit?

Ce fel de ceapa folosim la gatit?

      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza
Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi?
Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare cand vei merge la cumparaturi:

1. Ceapa alba
- are aroma delicata si un gust usor dulceag;
- este alegerea ideala pentru sosuri in general, mai ales pentru sosul salsa;
- daca se mentioneaza intr-o reteta ca trebuie sa caramelizezi ceapa ori sa o sotezi, atunci opteaza pentru ceapa alba;
- are durata de depozitare putin mai mica decat ceapa alba;
- nu trebuie tinuta in frigider, ci intr-un loc racoros si uscat.

2. Ceapa galbena
- nu are aroma nici prea slaba, nici prea tare (totusi, putin picanta);
- e putin mai iute decat cea alba, din cauza cantitatii de sulf din ea, motiv pentru care cel mai bine e sa fie consumata abia dupa ce a fost gatita;
- foarte des e folosita la mancaruri, intrucat se gaseste tot timpul anului, fiind uun excelent inlocuitor pentru alte sortimente de ceapa;
- e o alegere buna daca reteta ta presupune gatit timp indelungat, la foc mic;
- poate fi pastrata o perioada indelungata.



3. Ceapa rosie
- aroma delicata, gust bogat;
- fiind destul de crocanta, se consuma in special cruda;
- e recomandata pentru diverse retete cu legume gratinate, dar si pentru cele care cer legume proaspete;
- foarte des o regasim in platourile cu aperitive romanesti, alaturi de branzeturi si mezeluri;
- daca o gatesti, nu o expune prea mult temperaturilor inalte, intrucat nu are o rezistenta asa de buna precum ceapa galbena.

4. Ceapa verde
- excelenta pentru salate, in special cele de primavara;
- e pusa adesea in omlete;
- da gust proaspat mancarurilor.

5. Hasma (salota, esalota)
- gustul e atat de ceapa, cat si de usturoi;
- e specifica bucatariei frantuzesti, fiind inclusa nu doar in salate, ci si in garnituri pentru fripturi si sosuri;
- o recunosti dupa forma bulbului (usor alungita, tip lacrima).





Postat de Alina Tibichi pe data de 2017-02-27 Vizualizari: 396


      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza


Adauga comentariu articol - coolinaria.roAdauga un comentariu
Nume*
E-mail*(Nu va fi publicat)
Caractere disponibile 500 .
Cod de verificare*


Daca ti-a placut articolul Ce fel de ceapa folosim la gatit?, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Sfaturi pentru gatit urzici
In perioada urmatoare, la mare cautare prin piete vor fi urzicile. Calite, puse in ciorbe sau in placinte, ele reprezinta o varianta buna pentru diversificarea regimului zilnic. Iata cateva sfaturi pe
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cubebul
Cubebul este o specie foarte rara de piper, cu un gust relativ apropiat de al piperului, dar ceva ma...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro



DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decorix egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro -  Moda, calatorii, shopping, lifestyle manualeauto.ro - Manuale Auto newspad.ro - Ultimele stiri online Brico Mall Newsman coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare savuros.com - Cele mai savuroase retete lookbook.ro - LookBook mercatino.ro dazoot.ro - Dazoot Software cascada.ro - Vila Cascada