193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Carne obtinuta in laborator

Carne obtinuta in laborator

      Trimite pe mail Printeaza
Carne obtinuta in laborator
Se incearca de zeci de ani crearea unei varietati de carne pentru consum in laborator, care sa nu mai necesite sacrificarea vreunui animal, si iata ca de curand o organizatie pentru protectia drepturilor animalelor a oferit suma de 1 milion de dolari cercetatorilor care vor putea face acest lucru. Li se cere acestora sa creeze in conditii de laborator carne de pasare care sa aiba proprietatile nutritive si chimice atat de apropiate de cele ale originalului incat cu greu sa se mai poata face vreo distinctie.

Unii oficiali ai organizatiei pentru protectia drepturilor animalelor sustin ca dansii, de fapt, se lupta pentru a promova in intreaga lume o alimentatie lipsita complet de carne si ca de aceea decizia de a oferi bani cercetatorilor este gresita, dar suma a fost pusa in joc si sa vedem cine va raspunde provocarii. De fapt astfel de proiecte nu sunt deloc ceva nou, de multi ani incercandu-se descoperirea unei alternative viabile pentru carnea de consum.

Problemele de ordin moral si legal sunt multiple in astfel de situatii si nu e deloc usor sa poti pune pe piata ceva nou deoarece nici produsele similare create anterior nu se bucura de un mare succes la cumparatori in parte din cauza lipsei de incredere si in parte din cauza unor considerente legate de sanatate. Multi dintre cei intervievati au raspuns sincer ca a consuma orice este produs in laborator e de-a dreptul "scarbos", pierindu-ti complet apetitul cand auzi ca e vorba de asa ceva.

Din punct de vedere strict stiintific carnea se poate produce prin combinatii diverse de elemente cat se poate de naturale, in laborator, insa nimeni nu poate garanta faptul ca rezultatul va fi benefic si pentru sanatatea consumatorilor, nu doar din punct de vedere al aspectului si gustului noului produs inedit. Mai simplu ar fi daca s-ar propune deschis celor care nu suporta gandul ca niste animale trebuie sacrificate ca sa poata ei manca sa renunte complet la consumul de carne pastrand in minte acest gand. Poti astfel sa obtii ceva rezultate pe termen lung daca se tine seama de schimbul de generatii si de faptul ca propriii tai copii vor fi mai constienti de sacrificiile care se fac pentru alimentatia lor.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-08-17 Vizualizari: 994


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Carne obtinuta in laborator, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Asigurati-va din timp ca detineti toate ustensilele cerute de un gatit de calitate.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Loboda
Loboda
Loboda este o planta de gradina, cunoscuta inca din antichitate cand era folosita alternativ in sala...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro