193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Idei pentru un gatit usor

Idei pentru un gatit usor

      Trimite pe mail Printeaza
Idei pentru un gatit usor
Cand spalam orezul folosim mai multe ape si abia apoi il punem putin la scurs. Nu lasati orezul prea mult in apa pentru ca se va umfla si se pierd astfel la scurs multe vitamine.

Excesul de sare din bucate poate fi remediat cu felii de cartofi, felii de rosii sau o lingura de zahar in cazuri extreme.

Carnea nu se sareaza niciodata inainte de a fi gatita. Se adauga si sare, dar abia pe la jumatatea timpului de gatit.

Daca supa sau tocanita vi se pare prea subtire o puteti ingrosa adaugand putin faina de porumb care este un bun agent de ingrosare. Bineinteles, inainte de a adauga faina de porumb o veti amesteca in putina apa calduta pentru a nu face cocoloase.

La prepararea pastelor fainoase se adauga sarea in apa in care se fierb acestea pentru ca altfel va fi mai dificil sa le saram dupa ce sunt gata.

Orezul nu se va lipi de oala de gatit daca se adauga si o lingura de ulei in apa in care se pune la fiert. In plus boabele se vor separa mai bine astfel.

Atunci cand prajim peste sau alte produse cu continut de apa si grasimi si dorim sa nu sara uleiul din tigaie putem adauga o feliuta de fruct de tamarin in ulei pentru a calma lucrurile.

Cea mai buna cale de a taia ceapa fara usturimi de ochi este sa o lasam 5 minute la congelator si abia apoi sa trecem la taiatul ei. Daca nu avem frigiderul la dispozitie atunci o vom pune in apa rece si astfel vom putea sa o taiem fara probleme.

Carnea de pasare, puiul intreg, dar si pulpele sunt mai usor de gatit si mai gustoase daca se indeparteaza pielita. Astfel scapam si de grasimile nesanatoase ale carnii de pasare.

La fierberea sau prajirea zarzavaturilor putem adauga un varf de lingurita de zahar pentru a le pastra astfel culoarea originala.

Zarzavaturile se tin in apa rece, proaspata inainte de a fi preparate deoarece astfel isi vor pastra mai bine culoarea si proprietatile lor nutritive.

Merele incepute nu se vor innegri daca le protejam partea taiata cu putina zeama de lamaie sau de portocala.

Rosiile nu se pun la pastrare cu tot cu frunze ci acestea se indeparteaza mai inainte.

Farfuriile rotunde sunt intotdeauna de preferat atunci cand incalzim mancarea la cuptorul cu microunde deoarece astfel caldura se distribuie egal si mai bine.

Cafeaua isi pastreaza mai bine aroma daca o tinem la rece, la frigider.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-08-21 Vizualizari: 9676


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Idei pentru un gatit usor, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Lamaie Kaffir
Cunoscuta sub denumirea stiintifica de Citrus hystrix, lamaia Kaffir provine de la arbustul de gradi...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Uneori e mai bine sa stai cu oile, care tac si-si cauta doar hrana si apa, sau sa stai cu cartile, care povestesc istorii de necrezut numai atunci cand omul vrea sa le asculte. Dar cand vorbesti cu oamenii, spun niste lucruri de nu stii ce sa le raspunzi"
Paulo Coelho
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro