193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Secrete de bucatarie

Secrete de bucatarie

      Trimite pe mail Printeaza
Secrete de bucatarie
Gospodinele care gatesc carne in mod obisnuit vor fi bucuroase sa afle ca aceasta poate fi taiata in felii la dimensiunea dorita daca se lasa carnea putin la congelator pentru a ingheta partial.

Toate portiile de carne cu tot cu os se vor gati mai bine si mai repede decat cele fara os. Osul ajuta mult la gatirea in profunzime a carnii incalzindu-se si el la temperaturi optime.

La gratarele care se doresc ceva mai zemoase puteti adauga putina apa rece peste carne inainte de a o pune pe gratar.

Cartofii prajiti ies mai crocanti si mai gustosi daca ii lasam in apa rece o jumatate de ora inainte de a-i prepara.

Ciupercile cele mai bune pentru gatit sunt cele care nu si-au deschis inca palaria.

Salata verde se pastreaza la congelator uscata pana ce dorim sa folosim. Daca o spalam atunci trebuie consumata imediat.

Salatele nu se prepara niciodata in vase metalice ci intotdeauna in vase din portelan, lemn sau sticla.

Friptura nu se taie imediat ce e scoasa de la cuptor ci se lasa macar 5 minute pentru ca sucul sa o patrunda bine.

Lamaile dau mai mult suc daca sunt puse la microunde timp de 15 secunde. Usturoiul se curata mai usor daca este tinut tot 15 secunde la microunde.

Ouale fierte se taie mai bine daca umezim cutitul cu apa.

Legumele se pastreaza mai bine la frigider daca se invelesc in folie de aluminiu.

Ouale proaspete se recunosc usor daca ne uitam la coaja lor si observam o suprafata usor neregulata si poroasa. Ouale mai vechi sunt netede si stralucitoare.

Slanina nu se strange la prajit daca e umezita in apa rece.

Cand lucram cu aluatul trebuie sa acoperim palmele cu putin ulei.

Pastele fainoase nu dau in foc daca ungem marginile oalei cu putin ulei.

Fructele care nu sunt coapte bine pot fi ajutate putin daca se pun intr-o punga de plastic perforata ceea ce permite circulatia aerului, dar si retinerea caldurii necesara coacerii.

Pentru a obtine un pilaf de orez cu boabe separate adaugati in apa o lingura de zeama de lamaie.

Branza nu se intareste in frigider daca ungem cu unt partea taiata.

O bucata de ata pentru curatarea dintilor sau niste ata dintr-un material textil mai dur va putea fi folosita cu succes in locul cutitului de fiecare data cand avem de-a face cu alimente care permit acest lucru.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-08-24 Vizualizari: 7852


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Secrete de bucatarie, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Folositi putine prajeli si condimente picante pentru masa de sarbatori si multe sosuri usoare.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Femeia este o mancare pentru zei, gatita de diavoli"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro