193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru prepararea vinetelor

Sfaturi pentru prepararea vinetelor

      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza
Sfaturi pentru prepararea vinetelor
Suntem in plin sezon al vinetelor, iar vinetele sunt la mare cautare, pentru prepararea multor delicii culinare, cum ar fi celebra zacusca traditionala, ghiveci cu vinete, musaca de vinete sau salata din vinete.

Vinetele au marele avantaj ca sunt dintre cele mai versatile legume. Pot fi gatite in multe feluri si sunt baza a foarte multor mancaruri. Putem fierbe, praji, coace, sota, umple sau gati la microunde vinetele, le putem servi ca un aperitiv, fel principal sau parte a unei salate.

Coaja vinetelor e comestibila, dar s-ar putea s-o gasesti prea amara si sa trebuiasca sa o cojesti. Pulpa vinetelor e foarte absorbanta si reuseste sa “suga” foarte mult ulei. Astfel, daca gatesti vinetele in ulei, e bine sa le acoperi cu faina, ou batut sau pesmet, ca sa previi absorbtia uleiului intr-o cantitate prea mare. De asemenea, daca prajesti vinetele in ulei, dupa ce le scoti din tigaie, scurge-le bine de ulei, folosind un servetel absorbant de bucatarie.

Odata ce ai taiat o vanata, pulpa e expusa la aer si se poate intuneca la culoare. Pentru a preveni lucrul asta, scufund-o in apa sarata sau stoarce peste ea putin suc de lamaie. De asemenea, nu e bine sa folosesti recipiente de aluminiu atunci cand gatesti vinete, pentru ca ele se vor decolora.

Unii bucatari aleg sa sareze vanata si sa o lase sa stea chiar si o ora inainte de a o gati, pentru a i se scurge apa si a se indeparta gustul amar.

Poti gati vinetele si in cuptorul cu microunde, tinandu-le acolo 4-6 minute. Astfel, vei elimina si excesul de apa mult mai bine. In plus, daca pui vinete intregi la cuptor, asigura-te ca ai intepat vanata in cateva locuri. Altfel, se va sparge in timpul gatirii si iti va da de furca la curatat.

Daca adaugi vinete in supe sau mancaruri, nu face asta cu mai mult de 10 minute inainte de a opri focul. Altfel, vinetele se vor gati mult prea tare.





Postat de Simona Stefanuca pe data de 2009-08-31 Vizualizari: 9697


      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza


Adauga comentariu articol - coolinaria.roAdauga un comentariu
Nume*
E-mail*(Nu va fi publicat)
Caractere disponibile 500 .
Cod de verificare*


Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru prepararea vinetelor, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curajul e ca iubirea, el vrea drept hrana speranta, nimic nu trebuie sa fie inaccesibil sperantelor, poti spera orice, pentru ca viata insasi e o speranta"
Oscar Wilde
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro



DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decorix egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro -  Moda, calatorii, shopping, lifestyle manualeauto.ro - Manuale Auto newspad.ro - Ultimele stiri online Brico Mall Newsman coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare savuros.com - Cele mai savuroase retete lookbook.ro - LookBook mercatino.ro dazoot.ro - Dazoot Software cascada.ro - Vila Cascada