193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru incepatori: prepararea pestelui

Sfaturi pentru incepatori: prepararea pestelui

      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza
Sfaturi pentru incepatori: prepararea pestelui
Pestele este un aliment excelent pentru cele care vor sa piarda in greutate, din 3 motive: are carnea slaba, contine omega 3 si este bogat in proteine. Dar pentru a pregati un peste gustos si sanatos trebuie sa tinem cont de cateva sfaturi.

Niciodata nu mi-a placut prima etapa in prepararea pestelui, aceea a curatarii lui. Este bine sa stii ca pentru a il curata de solzi mult mai usor, trebuie sa il tii inainte, timp de 10 minute intr-un vas cu apa calduta.

Dupa ce l-am curatat de solzi si l-am eviscerat il spalam doar sub un jet continuu de apa rece. Dupa clatire il stergem sau il lasam sa se scurga bine. Insa nu il lasam in apa mult timp pentru ca isi pierde gustul. Ca sa ii dai o aroma mai deosebita pestelui te sfatuiesc sa il stropesti cu putina zeama de lamaie.

Daca ti se pare ca pestele are un miros ciudat de balta, spala-l intr-o saramura tare si rece sau tine-l o ora in apa rece si otet (doua linguri de otet la 1 litru de apa).

Pentru a praji pestele se utilizeaza grasimi vegetale ce nu contin apa. In acest fel pestele nu se lipeste de tigaie. Il trecem prin malai sau pesmet numai cu putin timp inainte de prajire, altfel pesmetul se inmoaie, iar pestele nu mai este crocant. Iti impartasesc un secret pe care il folosesc adesea: in pesmet imi place sa adaug si putin cascaval ras. Iti garantez un gust extraordinar al pestelui prajit.

Nu este recomandat ca pestele sa se decongeleze la temperatura camerei ci intr-o solutie formata din apa rece, sare si otet

Pestele alb, pregatit rasol merge de minune servit alaturi de cartofi fierti stropiti cu unt si presarati cu verdeata tocata.

Daca dorim sa fierbem peste inainte trebuie sa il punem in apa fierbinte. Luam vasul de pe foc, adaugam pestele, acoperim cu un capac si lasam sa se imbibe cu apa 6-7 minute, dupa care il fierbem la la foc mic.

Plachia de peste are gust mai bun daca se foloseste ceapa multa ce se caleste incet in grasime si chiar se fierbe inainte de a aseza bucatile de peste.

Si pentru ca nimic nu este mai neplacut decat mirosul pestelui care ramane pe maini dupa curatare, el va disparea daca ne spalam cu apa rece ce contine ceapa, otet si coaja de lamaie.





Postat de Simona Stefanuca pe data de 2009-09-02 Vizualizari: 8018


      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza


Adauga comentariu articol - coolinaria.roAdauga un comentariu
Nume*
E-mail*(Nu va fi publicat)
Caractere disponibile 500 .
Cod de verificare*


Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru incepatori: prepararea pestelui, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Sfaturi pentru turta dulce
Turta dulce este un preparat specific acestui sezon, iubit atat de copii, cat si de adulti. Atunci cand este gatita in casa, este mult mai delicioasa. Iata cateva sfaturi pentru turta dulce. 1. Folose
 Secretele unui hummus perfect
Chiar daca hummusul e un preparat simplu de facut, asta nu inseamna ca trebuie sa-l tratezi cu superficialitate. Iata care sunt secretele unui hummus perfect. 1. Fara naut la conserva Desi poate suna
Sfaturi pentru cheesecake
Ne lasa gura apa atunci cand ne gandim la un cheesecake bine facut. Ca sa devii un expert in acest desert minunat, iata cateva sfaturi care te vor ajuta. 1. Tine cont de cerintele prajiturii Majoritat
 Sfaturi pentru umpluturi
Indiferent care este preparatul pentru care ai nevoie de o umplutura, regulile de baza se aplica pentru orice reteta. Iata principalele lucruri pe care trebuie sa le stii despre cum sa faci o umplutur
Sfaturi pentru a gati cu un wok
Nimic nu se compara cu un stir-fry, o portie buna de legume gatite in stil chinezesc, la wok. Totusi, aceasta tigaie are regulile ei, pe care e important sa le cunosti pentru a face preparate delicioa
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Apelati la retete mai exotice si ingrediente de succes pe care nu vi le permiteti de obice.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Lumea e compusa din doua grupe mari: cei care au mai multa mancare decat pofta de mancare si cei care au mai multa pofta decat mancare"
Nicolas Chamfort
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro



DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decorix egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro -  Moda, calatorii, shopping, lifestyle manualeauto.ro - Manuale Auto newspad.ro - Ultimele stiri online Brico Mall Newsman coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare savuros.com - Cele mai savuroase retete lookbook.ro - LookBook mercatino.ro dazoot.ro - Dazoot Software cascada.ro - Vila Cascada