193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru incepatori: prepararea pestelui

Sfaturi pentru incepatori: prepararea pestelui

      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza
Sfaturi pentru incepatori: prepararea pestelui
Pestele este un aliment excelent pentru cele care vor sa piarda in greutate, din 3 motive: are carnea slaba, contine omega 3 si este bogat in proteine. Dar pentru a pregati un peste gustos si sanatos trebuie sa tinem cont de cateva sfaturi.

Niciodata nu mi-a placut prima etapa in prepararea pestelui, aceea a curatarii lui. Este bine sa stii ca pentru a il curata de solzi mult mai usor, trebuie sa il tii inainte, timp de 10 minute intr-un vas cu apa calduta.

Dupa ce l-am curatat de solzi si l-am eviscerat il spalam doar sub un jet continuu de apa rece. Dupa clatire il stergem sau il lasam sa se scurga bine. Insa nu il lasam in apa mult timp pentru ca isi pierde gustul. Ca sa ii dai o aroma mai deosebita pestelui te sfatuiesc sa il stropesti cu putina zeama de lamaie.

Daca ti se pare ca pestele are un miros ciudat de balta, spala-l intr-o saramura tare si rece sau tine-l o ora in apa rece si otet (doua linguri de otet la 1 litru de apa).

Pentru a praji pestele se utilizeaza grasimi vegetale ce nu contin apa. In acest fel pestele nu se lipeste de tigaie. Il trecem prin malai sau pesmet numai cu putin timp inainte de prajire, altfel pesmetul se inmoaie, iar pestele nu mai este crocant. Iti impartasesc un secret pe care il folosesc adesea: in pesmet imi place sa adaug si putin cascaval ras. Iti garantez un gust extraordinar al pestelui prajit.

Nu este recomandat ca pestele sa se decongeleze la temperatura camerei ci intr-o solutie formata din apa rece, sare si otet

Pestele alb, pregatit rasol merge de minune servit alaturi de cartofi fierti stropiti cu unt si presarati cu verdeata tocata.

Daca dorim sa fierbem peste inainte trebuie sa il punem in apa fierbinte. Luam vasul de pe foc, adaugam pestele, acoperim cu un capac si lasam sa se imbibe cu apa 6-7 minute, dupa care il fierbem la la foc mic.

Plachia de peste are gust mai bun daca se foloseste ceapa multa ce se caleste incet in grasime si chiar se fierbe inainte de a aseza bucatile de peste.

Si pentru ca nimic nu este mai neplacut decat mirosul pestelui care ramane pe maini dupa curatare, el va disparea daca ne spalam cu apa rece ce contine ceapa, otet si coaja de lamaie.





Postat de Simona Stefanuca pe data de 2009-09-02 Vizualizari: 6931


      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza


Adauga comentariu articol - coolinaria.roAdauga un comentariu
Nume*
E-mail*(Nu va fi publicat)
Caractere disponibile 500 .
Cod de verificare*


Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru incepatori: prepararea pestelui, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Cum sa faci ciuperci delicioase la gratar
Un gratar nu e complet fara cateva legume. Ciupercile sunt printre cele mai potrivite legume de facut la gratar, unde mai pui ca le pot consuma si vegetarienii. Totusi, asta nu inseamna ca nu poti da
Ce poti gati cu iaurt?
Iaurtul poate fi consumat in orice moment al zilei, de la micul dejun pana la ultima gustare. Este un ingredient foarte versatil, care nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie. Iata la cat de multe lu
Cum sa gatesti cu branza
Probabil te-ai obisnuit sa mananci branza alaturi de legume, in paste sau omlete. Dar iata cum o poti folosi la potentialul ei maxim. Urmeaza aceste sfaturi si transforma-ti preparatele cu branza in d
6 sfaturi pentru un gratar reusit
Vara este anotimpul gratarelor in aer liber. Poti pune pe gratar aproape orice, de la fructe si legume, pana la carne si deserturi. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa pregatesti cele mai bune man
Cum sa alegi uleiul de masline
Multe retete iti cer sa folosesti ulei de masline, dar in supermarket sunt atat de multe feluri, cum poti sti pe care sa il alegi? Iata principalele diferente intre uleiul de masline obisnuit si cel e
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Anason
Anason
Anasonul este o planta mediteraneana inrudita cu mararul si coriandrul, de la care se folosesc in pr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"La masa ii vad pe toti, dar la bucatarie pe nimeni"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro


Statistici T5

DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decorix egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro -  Moda, calatorii, shopping, lifestyle manualeauto.ro - Manuale Auto newspad.ro - Ultimele stiri online Brico Mall Newsman coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare savuros.com - Cele mai savuroase retete lookbook.ro - LookBook mercatino.ro dazoot.ro - Dazoot Software cascada.ro - Vila Cascada