193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru incepatori: bezele perfecte

Sfaturi pentru incepatori: bezele perfecte

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru incepatori: bezele perfecte
Imi aduc aminte de primele bezele facute de mine pe cand aveam 15- 16 ani- un fiasco total- negre, arse si lipite de tava. In timp insa, cu ajutorul exercitiului mi-am perfectionat tehnica, dar tot ma gandesc de doua ori inainte de a ma apuca de treaba. Pentru ca bezelele sunt un desert foarte pretentios, imi permit sa iti ofer cateva sfaturi care mi-ar fi folosit si mie la inceputul debutului meu in bucatarie.

Pentru a obtine bezele perfecte, ouale nu trebuie sa fie mai vechi de 3-4 zile. Daca folosesti oua mai vechi, spuma va creste mai repede decat cea din oua proaspete, dar se va pleosti foarte repede cand le introduce in cuptor. Pentru a verifica prospetimea oualor procedeaza astfel: daca le cufunzi cu o lingura intr-un pahar cu apa rece, ele trebuie sa stea pe fundul paharului.

Inainte de a incepe prepararea bezelei, tine ingredientele 4- 5 ore la temperatura camerei. Albusurile reci nu fac prea multa spuma.

Alege un bol mare pentru batut albusurile - cu cat bolul este mai mare, cu atat mai mult aer va veni in contact cu albusurile, iar spuma se va intari. Recipientul trebuie sa fie perfect curat: orice pata de grasime, de apa sau de galbenus impiedica formarea spumei.

Zaharul nu se pune in compozitie de la inceput, ci numai dupa ce albusurile sunt destul de bine batute si se tin de paletele mixerului. Dupa ce pui zaharul, pune si un praf de sare, astfel spuma va fi tare si lucioasa. Bezeaua este gata atunci cand face varfuri de fiecare data cand mixezi, iar daca intorci vasul, spuma nu cade.

Daca te intrebi de catitatile exacte ale ingredientelor, afla ca la 10 albusuri merg cam 500g zahar. Mie imi place sa mai adaug in compozitie si putina zeama de lamaie sa nu fie chiar gretos de dulci.

Nu scutura telul sau paleta mixerului de marginea vasului in care ai batut compozitia pentru bezele.

Atunci cand introduci bezelele in cuptor, acesta trebuie sa fie incins, iar tava trebuie sa fie tapetata cu hartie de copt.

Daca nu ai un cuptor electric unde poti regla temperatura, poti coace bezelele la foc mic, cu usa cuptorului intredeschisa, timp de 90 minute.

Pentru a obtine o bezelele crocante, preincalzeste cuptorul, asaza tava pe nivelul din mijloc si las-o la cuptor timp de 2 ore, la foc domol. Opreste focul si lasa bezeaua sa se raceasca in cuptor, timp de cateva ore.

Daca vrei bezele lipicioase, da-le la cuptor la foc mediu, timp de 45 minute. Dupa ce le scoti din cuptor, pastreza-le intr-un loc racoros.

Si acum daca ti-am facut pofta de bezele, te sfatuiesc sa probezi sfaturile enumerate de mine mai sus si vei obtine un desert reusit. Pofta buna si multa rabdare!





Postat de Simona Stefanuca pe data de 2009-09-07 Vizualizari: 41897


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru incepatori: bezele perfecte, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Stabiliti o lista a invitatilor si interesati-va daca unii ar necesita prepararea unor meniuri speciale.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro