193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru incepatori: prepararea maionezei

Sfaturi pentru incepatori: prepararea maionezei

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru incepatori: prepararea maionezei
Chiar daca sunt foarte constienta ca maioneza nu este un ingredient sanatos, nu as refuza niciodata o salata garnisita cu acest minunat dressing. Pentru ca de-a lungul timpului, cand eram la ai mei acasa, eu eram cea in atributiile careia intra prepararea maionezei, imi permit sa iti ofer cateva sfaturi. Chiar daca ti se pare o adevarata provocare, daca vei tine cont de aceste trucuri vei obtine un produs final reusit.

In primul rand ouale si untdelemnul trebuie sa aiba aceeasi temperatura iar sarea, piperul si zeama de lamaie trebuie puse de la inceput, si nu incorporate ulterior. Pentru ca maioneza sa se lege usor, pastrati impreuna cu galbenusul si bucatica aceea mica de albus care nu vrea sa se separe (germenele).

Daca iti este teama ca nu vei putea desparti albusul de galbenus, poti proceda astfel: un galbenus foarte proaspat si bine despartit de albus se pune intr-o farfurie adanca, acoperindu-l cu putina sare si cateva picaturi de otet. Lasa-l astfel cateva minute. Otetul incheaga usor galbenusul pe care il desfaci cu lingura de lemn.

Amesteca un minut, pana vezi ca galbenusul incepe a se intari. Atunci adauga treptat uleiul, frecand in aceeasi directie (altfel se taie) cu o lingura de lemn. In cateva minute maioneza se ingroasa. Acum poti turna ulei fara teama ca maioneza se taie.

Daca nu ai tinut cont de sfaturile de mai sus si ti s-a taiat maioneza nu iti face griji, se poate repara. Pune putina zeama de lamaie si o lingurita de mustar in compozitie si amesteca. Poti pune aceste doua ingrediente chiar daca maioneza nu e taiata. Astfel va iesi mai gustoasa.

Iar daca iti doresti o maioneza nu chiar atat de grea la stomac poti adauga in ea si putin iaurt si va iesi mai light.

Pofta buna!





Postat de Simona Stefanuca pe data de 2009-09-07 Vizualizari: 14619


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru incepatori: prepararea maionezei, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Acaiul
Originand din zona Amazonului, fructele arborelui de acai au facut furori prin lumea civilizata in u...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Oamenii de rand traiesc ca sa manance si sa bea. Oamenii de valoare mananca si beau ca sa simta ca traiesc"
Socrate
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro