193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru incepatori: galuste pufoase

Sfaturi pentru incepatori: galuste pufoase

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru incepatori: galuste pufoase
Imi plac foarte mult borsurile si supele in toate formele lor. Un loc de cinste in topul preferintelor mele il ocupa supa cu galuste. Dar de fiecare data cand prepar compozitia de galuste, ii dau telefon mamei sa ii cer sfaturi. Pentru ca nu vreau sa patesti ca mine, voi incerca sa iti ofer cate sfaturi pe care le-am adunat de-a lungul timpului.

Reteta de baza costa in cateva ingrediente foarte simple si la indemana oricui: ou, sare, apa, gris si ulei.

Le poti face dintr-un ou sau doua (depinde cat de consistenta vrei sa fie supa), la care adaugi un praf de sare si, atentie: o lingura, poate chiar doua, de ulei de floarea-soarelui. Le bati pe toate bine si abia apoi incepi sa incorporezi grisul, in ploaie, amestecand cu o furculita. Pui si o lingura de apa rece. Te opresti cand amestecul incepe sa se intareasca, sa se separe, ca si cum s-ar taia, si sa se lipeasca de furculita. Atentie, nici prea tare nu e bine sa fie, ca altfel iti vor iesi niste galuste ca piatra. Daca vezi ca amestecul este prea tare mai pui foarte putina apa, iar daca este prea moale mai adaugi gris. Pentru ca galustele sa nu iasa tari adauga-le in supa care clocoteste, imediat dupa prepararea compozitiei. Este foarte important ca focul sa fie mic.

Daca nu ai oua de casa, galustele devin mai galbene daca amesteci in gris foarte putin malai Foloseste o lingurita obisnuita, inmoaie-o in supa care clocoteste (ca sa nu se prinda compozitia de ea), apoi ia cu latul, cat jumtate de lingurita din pasta de gris. Atat si nu mai mult, pentru ca altfel grisul nu va avea loc sa creasca si sa se umfle. Daca faci galustele prea mari, vei obtine un strat pufos pe la suprafata, iar interiorul va ramane nefiert.

Da-i galustei drumul in supa (asigura-ta mai intai ca ai destula zeama si loc pentru ca galusetele sa creasca) si asteapta un pic - daca galusca se imprastie, inseamna ca pasta nu a fost suficient de tare. Mai poti adauga un pic de gris. Daca totusi galustele ti-au iesit tari, da focul mic, toarna putina apa rece pe ele si pune capacul deasupra.

Daca prima galusca de proba ti-a iesit, poti adauga toate galustile - si nu te grabi, pune doar cate o jumatate de lingurita, pe lung! Lasa-le sa dea un clocot, stinge focul si pune capacul. Nu servi chiar imediat: galustele se vor umfla si dupa ce ai stins focul.

Nu uita ca la final sa adaugi verdeata proaspata tocata marunt!





Postat de Simona Stefanuca pe data de 2009-09-11 Vizualizari: 36853


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru incepatori: galuste pufoase, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Hrisca
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cu bucataria plina saracia e vecina"
Proverbe si zicatori
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro