193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum alegem si pregatim alimentele pentru gatit

Cum alegem si pregatim alimentele pentru gatit

      Trimite pe mail Printeaza
Cum alegem si pregatim alimentele pentru gatit
Pentru a ne asigura ca pestele cumparat este intotdeauna proaspat trebuie sa fim atenti la ochii pestelui, stralucitori cand sunt proaspeti, si la aspectul exterior, cei proaspeti avand o piele alunecoasa si umeda.

La curatatul si dezosarea pestilor inmuiati-va varfurile degetelor in sare si veti lucra mai usor. Curatarea solzilor incepe intotdeauna de la coada.

Carnea de vita este usor de verificat daca e proaspata atunci cand observam ca grasimea, atat cat exista, are o nuanta alba, curata, si stralucitoare.

Dintre crabi, pentru carne alba masculii sunt de preferat deoarece au clesti mai mari, iar femelele merita alese atunci cand nu ne intereseaza clestii ci corpul crabului.

Si carnea de porc se recunoaste ca grad de prospetime dupa grasime, daca aceasta e alba si stralucitoare atunci carnea e proaspata.

Nu prajiti niciodata carnea de porc daca nu ati curatat foarte bine fie tigaia, fie gratarul. Rezultatele sunt mult mai satisfacatoare atunci cand prajim carnea pe un suport foarte bine curatat.

Patrunjelul sta mai mult la congelator daca e introdus in pungi de plastic. Dupa ce a inghetat bine putem sa il si faramitam bine pentru gatit prin presarea repetata a pungii. Asa nici nu va mai fi nevoie sa il taiem inainte de a-l folosi ca ingredient la gatit.

Ierburile uscate pe care le folosim la gatit pe timp de iarna (condimente) stau cel mai bine in pungi de hartie sau de in, tot aici putand sa le si punem la uscat. Daca stim ca vom folosi o cantitate mai mare in perioada proxima atunci putem sa le faramitam in palma si sa punem o cantitate oarecare in borcane pentru condimente.

Cel mai simplu mod de a separa albusul oualor de galbenus este sa le spargem in palme si sa lasam albusul sa se scurga in intregime printre degete.

Carnea de miel se prepara cel mai simplu la tava, prin impanarea ei cu catei de usturoi si, la alegere, presararea de condimente precum rozmarinul pe deasupra.

Negresele si alte prajituri similare se taie cel mai bine cu ajutorul unui cutit de plastic.

La fiert, atunci cand ne grabim si dorim sa incheiem cu gatitul mai repede, putem adauga pe langa sare si putin otet care nu doar va grabi procesul de fierbere, dar va si fragezi binisor produsele preparate.

La prepararea piureului din cartofi putem adauga putin bicarbonat de sodiu pentru a obtine niste cartofi mai pufosi si mai gustosi.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-09-16 Vizualizari: 4274


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum alegem si pregatim alimentele pentru gatit, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Galangal
Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe p...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Uneori e mai bine sa stai cu oile, care tac si-si cauta doar hrana si apa, sau sa stai cu cartile, care povestesc istorii de necrezut numai atunci cand omul vrea sa le asculte. Dar cand vorbesti cu oamenii, spun niste lucruri de nu stii ce sa le raspunzi"
Paulo Coelho
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro