193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Dezastrele din bucatarie

Dezastrele din bucatarie

      Trimite pe mail Printeaza
Dezastrele din bucatarie
Atunci cand sosul sau zeama de carne incep sa se separe, avand un aspect neplacut, mai adaugati putina apa si se va lega din nou.

Daca ati pus prea multe ingrediente picante puteti adauga miere de albine si gustul va fi ceva mai usor.

Gustul de mancare arsa, in special pentru sosuri si fripturi in sos se inlatura prin plasarea sosului intr0o tigaie curata si adaugarea de zahar intr-o cantitate redusa, ca sa nu indulcim mancarea. Gustul rau va disparea printr-o fierbere usoara.

Sosul sau zeama de carne cu prea multe cocoloase sau resturi neplacute poate fi trecut printr-un ciur si vom obtine un sos usor si placut la aspect. Daca nu vrem sa strecuram sosul atunci adaugam putin unt, il lasam sa se topeasca si este de sperat ca acest lucru va faca sosul mai omogen.

La tocanitele prea sarate putem adauga felii de cartof crud, dam un clocot usor si apoi indepartam toate feliile de cartof cu o paleta de bucatarie. De obicei cartofii vor absorbi o mare cantitate din excesul de sare.

Si sucul de rosii sau rosiile feliate ori, ca alternativa, iaurtul, pot inlatura cu succes gustul prea sarat din mancare.

Daca mancarea s-a prins de fundul oalei nu agitati compozitia ci asezati repede oala in apa rece pentru a o raci instantaneu. Apoi tranferari usor cu un polonic mancarea neatinsa de ardere excesiva intr-o alta oala curata. Puneti oala noua pe foc si continuati sa gatiti adaugand suplimentar ceva suc de rosii sau condimente la alegere pentur a indeparta complet mirosurile neplacute.

Daca gatiti orez si aveti ghinionul de a-l tine prea mult pe foc indepartati repede oala si puneti deasupra orezului o felie mare de paine alba, lasati-o asa 5-10 minute si apoi luati-o si aruncati-o la cos. Mirosul sau gustul de ars vor disparea insa nu cumva sa radeti fundul oalei ci, cu o paleta de bucatarie mutati orezul bun intr-un alt recipient.

Oalele sau tigaile arse se curata foarte bine daca adaugam apa, punem la fiert si nu uitam sa adaugam si felii de lamaie, mai multe sau mai putin in functie de gradul de arsura. Atunci cand va trebui sa curatam efectiv, resturile se vor indeparta cu mult mai mare usurinta astfel.

Foarte utila la curatatul petelor de mancare arsa care mai raman dupa curatarea oalei sau a tigaii este si celebra Coca-Cola pe care, daca o vom lasa pe fundul recipientului pentru vreo ora sau pe aproape, va indeparta ca prin magie petele ramase de mancare arsa.

Oalele din aluminiu sau tigaile din aluminiu nu se curata niciodata cu detergent praf pentru vase deoarece, in timp, le vom distruge sau chiar coroda. Se foloseste la curatarea lor intotdeauna doar detergent lichid.

Piatra depusa pe peretii vaselor de bucatarie sau murdaria prea vascoasa se curata fara probleme cu un amestec de 2/3 apa calda si 1/3 otet pentru inmuiat (minimum 20 de minute), dupa care se curata cu buretele de vase, se goleste si se pune la fiert din nou cu apa si mai putin otet de data aceasta apoi se clateste bine cu apa rece.

Daca preparam cafea si ardem ibricul nu e nevoie sa il distrugem mai rau la curatat prin frecare si zgariere ci e suficient sa il clatim usor cu apa, apoi sa adaugam pe fund cateva linguri de sare si niste gheata pisata pe care le lasam asa pe fundul ibricului vreun minut si mai bine dupa care luam ibricul si il rotim tot vreun minut si mai bine in sens circular pana ce resturile se desprind bine de pe fund. Acum putem curata ibricul si cu apa si detergent deoarece va merge foarte usor.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-09-18 Vizualizari: 21054


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Dezastrele din bucatarie, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Usturoiul salbatic
Usturoiul salbatic sau leurda creste in zonele paduroase, cu umiditate ridicata si degaja un miros a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nu va ofer nici plata, nici cazare si nici mancare; va ofer doar foamete, sete, marsuri fortate, lupte si moarte. Lasati-l pe cel care isi iubeste tara si cu inima, nu numai cu gura sa ma urmeze"
Giuseppe Garibaldi
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro