193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Reduceti consumul de energie in bucatarie

Reduceti consumul de energie in bucatarie

      Trimite pe mail Printeaza
Reduceti consumul de energie in bucatarie
De cand cu avalansa de oferte tentante de produse electro-casnice, destinate activitatilor din bucatarie, a crescut si consumul obisnuit de energie in mai toate gospodariile din tara. Traind totusi intr-o perioada cand gatitul asa-zis ecologic si economic este la ordinea zilei trebuie sa ne obisnuim sa optimizam costurile cu energia fara a compromite deloc calitatea actului culinar. Iata si cateva sfaturi utile care sa ne ajute sa facem simplu o buna economie de gaz si energie electrica:

- mai ales in sezonul legumelor si a zarzavaturilor proaspete putem opta pentru meniuri cat mai naturale posibil, preparand feluri de mancare gustoase fara a apela deloc la aragaz sau la frigider; alimentele cumparate in aceeasi zi pot fi consumate integral pana seara si nici nu vom simti nevoia de a face focul sau de a folosi congelatorul timp de cel putin 4 zile pe saptamana;
- pentru a nu face risipa nici de bani si nici de timp pretios e bine sa nu experimentam prea des cu retete alimentare noi ci sa ne limitam la felurile de mancare pe care stim cel mai bine sa le preparam; astfel vom folosi toate produsele cumparate integral si nu va trebui sa aruncam alimente proaspete doar pentru ca am gresit fatal o reteta sau o compozitie culinara;
- cand scoatem ceva de la congelator nu trebuie uitat ca de fiecare data cand il deschidem acesta va consuma cu 10% mau multa energie decat de obicei; daca avem nevoie deci sa scoatem mai multe produse din frigider e bine sa o facem o singura data si de la bun inceput pentru a economisi si ceva energie in ziua respectiva;
- produsele achizitionate de la piata pot fi spalate imediat dupa ce le-am adus acasa si depuse la locul lor in frigider sau unde alegem sa le pastram; astfel economisim si apa, nemaifiind nevoie sa spalam pe rand un fruct, zarzavaturi sau o leguma, de fiecare data cand dorim sa le consumam;
- daca tot gatim si ne place ce rezulta in urma eforturilor noastre atunci e bine sa preparam o singura data mancare pentru cel putin 2-3 zile; nu numai ca ne usuram sarcina pe viitor, dar vom face si economie la gaz, apa si energia electrica;
- cand ne cumparam un congelator super sau un aragaz cu tot felul de dichisuri e bine sa respectam intocmai instructiunile de folosire si sa alegem planurile recomandate pentru salvarea energiei; mai toti producatorii seriosi atrag atentia asupra celor mai bune modalitati de economisire a energiei sau gazului;
- nu lasati ustensilele de gatit sau de servit nespalate dupa masa ci curatati-le la scurt timp dupa incheierea mesei deoarece astfel nu vom neglija activitatile importante de mai tarziu si vom face si economie de timp pretios;
- pentru eficientizarea tuturor activitatilor din bucatarie apelati doar la cele mai bune ustensile si recipiente pentru gatit si servit masa; vom gati astfel mai usor, mai placut si mai repede, economisind de asemenea energie si alte resurse.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-09-21 Vizualizari: 2026


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Reduceti consumul de energie in bucatarie, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nimic nu va aduce beneficii mai mari pentru sanatate umana si nu va creste sansele de supravietuire a vietii pe Pamant ca evolutia catre o dieta vegetariana"
Albert Einstein
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro