Lifestyle
Scoicile, un afrodisiac delicios

Respingatoare pentru unii dintre noi, scoicile au fost dintotdeauna considerate de catre cunoscatori unul dintre alimentele de lux care pot transforma o masa obisnuita intr-una cu adevarat festiva, sanatoasa si plina de savoare. De obicei, scoicile se consuma mai mult sau mai putin gatite insa exista si gurmanzi care prefera doar sa le condimenteze usor si sa le consume in stare cruda, pentru ei fiind mai imbietoare astfel.
Inca din antichitate scoicile au fost nu doar cautate pentru gustul lor, dar si cultivate in crescatorii speciale pentru mesele nobililor si a bogatilor cu dare de mana si gusturi culinare excentrice. Fiind considerate de pe atunci un aliment cu proprietati afrodisiace scoicile erau un fel obisnuit la banchetele si orgiile vechilor romani, combinandu-se mitul cu realitatea, scoica fiind si locul de nastere al marelui zeu Eros, dar si un aliment bogat in zinc deci favorabil potentei sexuale la barbati.
In prezent scoicile sunt cultivate pe scara larga in intreaga lume, fiind nevoie de mai bine de un an rabdare pentru a se obtine o recolta mai mult sau mai putin bogata de scoici adulte. Exista sortimente de scoici care se maturizeaza chiar si in 5 ani si nu mai e deloc de mirare faptul ca au ajuns unul dintre cele mai scumpe alimente de pe piata. Scoicile se prepara relativ simplu putand fi fierte, facute tocanite, prajite, preparate in propria cochilie sau extrase din cochilie. Pentru cei mai multi dintre cei care aleg sa le guste sunt o experienta placuta, in ciuda aspectului uneori suspect.
Ce trebuie retinut este faptul ca scoicile sunt un aliment usor, care nu prea da senzatia de satietate ci doar ofera un gust placut si o masa usoara, recomandata celor care stiu ca dupa masa e posibil sa intretina o sedinta placuta de sex. Pentru incepatori a participa la un festin unde se servesc si scoici poate fi putin jenant la inceput deoarece trebuie respectate anumite uzante sau altfel te poti trezi cu mancarea zburand peste tot prin jurul tau. Un aliment deci care necesita o experienta minima pentru a putea fi servit si cu un gust usor si foarte placut.
Inca din antichitate scoicile au fost nu doar cautate pentru gustul lor, dar si cultivate in crescatorii speciale pentru mesele nobililor si a bogatilor cu dare de mana si gusturi culinare excentrice. Fiind considerate de pe atunci un aliment cu proprietati afrodisiace scoicile erau un fel obisnuit la banchetele si orgiile vechilor romani, combinandu-se mitul cu realitatea, scoica fiind si locul de nastere al marelui zeu Eros, dar si un aliment bogat in zinc deci favorabil potentei sexuale la barbati.
In prezent scoicile sunt cultivate pe scara larga in intreaga lume, fiind nevoie de mai bine de un an rabdare pentru a se obtine o recolta mai mult sau mai putin bogata de scoici adulte. Exista sortimente de scoici care se maturizeaza chiar si in 5 ani si nu mai e deloc de mirare faptul ca au ajuns unul dintre cele mai scumpe alimente de pe piata. Scoicile se prepara relativ simplu putand fi fierte, facute tocanite, prajite, preparate in propria cochilie sau extrase din cochilie. Pentru cei mai multi dintre cei care aleg sa le guste sunt o experienta placuta, in ciuda aspectului uneori suspect.
Ce trebuie retinut este faptul ca scoicile sunt un aliment usor, care nu prea da senzatia de satietate ci doar ofera un gust placut si o masa usoara, recomandata celor care stiu ca dupa masa e posibil sa intretina o sedinta placuta de sex. Pentru incepatori a participa la un festin unde se servesc si scoici poate fi putin jenant la inceput deoarece trebuie respectate anumite uzante sau altfel te poti trezi cu mancarea zburand peste tot prin jurul tau. Un aliment deci care necesita o experienta minima pentru a putea fi servit si cu un gust usor si foarte placut.
Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-09-25 Vizualizari: 6537
Daca ti-a placut articolul Scoicile, un afrodisiac delicios, aboneaza-te la RSS-ul de
Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Alternati fericit sarmalutele si friptura cu gratare gustoase si usoare din carne si legume.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta