193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Ceaiul - sfaturi practice

Ceaiul - sfaturi practice

      Trimite pe mail Printeaza
Ceaiul - sfaturi practice
Din punct de vedere istoris ceaiul origineaza din China, de unde a fost mai tarziu introdus in Japonia si, dupa mai multa vreme, in intreaga lume.

Pentru cei care prefera ceaiul servit cu cubulete de gheata (sau cafeaua) este recomandat sa se prepare cubuletele de gheata din ceai (sau cafea) si nu din apa, pentru un gust savuros.

Condensul specific paharelor cu ceai servit rece poate fi evitat daca se lasa ceaiul proaspat facut sa se raceasca la temperatura camerei si abia apoi se da la rece sau se adauga cubuletele de gheata. Daca totusi nici asa nu reusim putem adauga apa fiarta pana ce dispare complet condensul.

Ceaiul poate capata un gust mai bun daca adaugam putina coaja de lamaie sau de portocala la fiert.

Si ceaiul poate contine niveluri ridicate de cafeina. Media este de aproximativ 60mg pe ceasca de ceai, in cazul esentelor puternice.

Insula Ceylon este cel mai popular si puternic centru de cultivare a ceaiului din intreaga lume.

Nu beti niciodata ceai din cesti sau pahare din material plastic, mai ales daca va place sa adaugati si lamaie, deoarece veti coroda peretii recipientului din plastic si veti bea ceai laolalta cu diversi carcinogeni.

Taninul continut de frunzele de ceai sau cel prezent in vinul rosu poate afecta aportul util de fier, vitamina B12 si tiamina.

Nu exista riscuri cunoscute pana in prezent care sa apropie consumul de ceai de dezvoltarea bolilor de inima.

Ceaiul negru este cel mai popular sortiment de ceai, in intreaga lume consumandu-se cantitati uriase din acest produs.

Ceaiul negru este astfel numit deoarece capata culoarea sa specifica din cauza procesului de oxidare. Printre varietatile de ceai negru cunoscute amintim Assam, Ceylon, Lapsang si Souchong. Ceaiul verde nu sufera din cauza procesului de oxidare, iar culoarea sa specifica este verdele. Pe piata se comercializeaza doua tipuri mai populare de ceai verde: Basket Fired si Gunpowder. Ceaiul Oolong este o varietate de ceai unde frunzele semiprocesate capata o culoare mixta, verde si maro. Se comercializeaza doua tipuri de ceai Oolong, Formosa Oolong si Jasmine.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-09-28 Vizualizari: 3277


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Ceaiul - sfaturi practice, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Florile fac intotdeauna oamenii mai buni, mai fericiti si mai de ajutor; ele sunt raze de soare, mancare si medicament pentru suflet"
Luther Burbank
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro