193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Alimentele si secretele lor

Alimentele si secretele lor

      Trimite pe mail Printeaza
Alimentele si secretele lor
- Ouale sunt un aliment pe care multe persoane il introduc zilnic in meniul lor. Cel mai sigur sanatos mod de depozitare a oualor la rece este in recipiente speciale din carton, cu varful in jos pentru a pastra galbenusul in centru;
- Untul trebuie invelit corespunzator cand se pune la frigider deoarece prinde foarte usor gustul si mirosul altor alimente depuse in apropiere;
- Nu puneti niciodata branzeturi invelite in plastic la frigider deoarece transpira si prinde un gust rau; branzeturile se depun la rece invelite bine in hartie speciala, care nu absoarbe grasimile;
- Strugurii de consum proaspeti se verifica usor prin scuturarea usoara a ciorchinelui; daca vor cadea boabe cand scuturam cu blandete ciorchinele atunci strugurii nu sunt proaspeti in ciuda aspectului lor comercial;
- Citricele cele mai bune pentru preparat sucul sunt acelea care trag mai greu la cantar;
- Pepenii bine copti se verifica prin apasarea usoara a capatului opus cozii si daca acesta cedeaza la presiune atunci stim ca e bine copt; apoi apelam si la miros si daca simtim aroma placuta si dulce cu care suntem deja obisnuiti sunt semne bune ca avem in mana un pepene numai potrivit pentru consum;
- Resturile de vin pot fi foarte bine facute cuburi de gheata la congelator si pastrate pentru fripturi sau sosuri;
- Piureul de cartofi care nu are un aspect atragator pentru servit poate fi transformat intr-un fel de mancare apetisant prin adaugarea unul albus de ou bine batut care se amesteca apoi cu piureul si se pune totul la cuptor pana ce vedem ca piureul are un aspect pufos si usor galbui;
- Ciupercile care s-au uscat prea tare inainte de a fi gatite pot fi aduse la un aspect placut prin plasarea lor intr-o tigaie cu putin vin rosu unde se vor inmuia bine si isi vor reveni la forma apetisanta care ne-a facut sa le alegem pentru meniul din ziua respectiva;
- Mierea de albine care s-a cristalizat in borcan poate fi facuta iarasi lichida daca punem borcanul in apa fierbinte pentru 5 minute; apoi scoatem borcanul si il rotim usor pana ce observam ca mierea de albine a devenit din nou limpede si fluida;
- Mierea de albine si siropul nu se lipesc daca folosim de fiecare data o lingura incalzita in apa fierbinte;
- Zaharul care s-a intarit poate fi inmuiat corespunzator daca adaugam in punga sa o felie de mar;
- Putem curata petele de pe maini sau piele, ramase de la gatit, prin frecare cu felii de cartof crud si apoi clatire cu apa.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-09-28 Vizualizari: 3062


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Alimentele si secretele lor, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Instruirea mintii este la fel de necesara ca hrana pentru corp"
Cicero
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro