193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cafeaua - Sfaturi practice

Cafeaua - Sfaturi practice

      Trimite pe mail Printeaza
Cafeaua - Sfaturi practice
E bine sa ne decidem pentru consumul de cafea furnizata de producatori autorizati si cu bun renume pe piata intrucat acestia nu sunt obligati prin lege sa dezvaluiasca procesul efectiv de preparare si pregatire pentru ambalare a cafelei si nimeni nu ne poate asigura ca ceea ce cumparam este si de calitate.

Intrucat Brazilia este unul dintre marii producatori de cafea din intreaga lume, tot ceea ce se intampla rau acolo are repercusiuni imediate asupra pretului cafelei de peste tot, din lume. Cei mai buni clienti pentru brazilieni raman tot bunii lor vecini, americanii din S.U.A., care consuma enorma cafea, aproximativ o treime din consumul mondial de cafea regasindu-se in Statele Unite.

Cafeaua cu cea mai puternica savoare din lume sa produce in Hawaii si este cultivata pe un teren vulcanic, fiind de fapt si singura marca de cafea cultivata in Statele Unite. Acest sortiment special se numeste Kona si se gaseste destul de greu pe piata, fie in Romania fie oriunde altundeva.

Unele voci spun ca a renunta la cafea poate fi mai dificil decat a renunta la tigara deoarece simptomele, in multe cazuri, pot fi devastatoare, mai ales pentru cei obisnuiti sa consume de la 2 cesti pe zi in sus. Durerile de cap, depresia si senzatia de aer uscat insotesc de obicei procesul de renuntare la cafea.

Cafeaua cea mai sanatoasa este cea fiarta in ibric si nu cea facuta la filtru datorita concentratiei mai mici de cafeina. Insa pentru a nu se pierde aroma specifica, cafeaua facuta la ibric trebuie consumata la maximum 20 de minute dupa ce a fost inlaturata de pe foc. Exista si metoda prepararii cafelei in nisip, recomandata bineinteles si aceasta, dar necesita mult timp si este nevoie de adevarati maestri pentru a obtine o cafea de calitate deci tot varianta cafelei fiarta in ibric ramane pe primul loc.

Consumul de cafea, la fel ca si consumul de alcool trebuie insotit de un surplus de apa proaspata deoarece organismul are nevoie de mai multa apa pentru a procesa aceste bauturi. Altfel se risca dezhidratarea, proces care daca e repetat de-a lungul timpului va conduce la ruinarea aspectului sanatos al pielii si la aparitia unor simptome premature ale imbatranirii. In plus, si necesarul de fier din organism va scadea si trebuie compensat daca ne place cafeaua sau alcoolul mai mult.

Substanta activa din cafea, cafeina, isi face simtit efectul la aproximativ jumatate de ora dupa ce a fost consumata cafeaua si acest efect poate dura de la doua pana la sase ore, in functie de organismul fiecaruia dintre noi. Prin consumul de cafea este stimulata cresterea presiunii arteriale, de aceea fiind complet de evitat in cazul persoanelor care sufera de afectiuni ale sistemului cardio-vascular.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-09-30 Vizualizari: 4462


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cafeaua - Sfaturi practice, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Maioneza
Maioneza este un condiment obtinut din ulei vegetal, galbenus de ou si otet sau zeama de lamaie. Are...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Painea deschide orice gura"
Stanislaw Jerzy Lec
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro