193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi generale in bucatarie

Sfaturi generale in bucatarie

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi generale in bucatarie
Mi-ar fi placut tare mult ca la inceputul “escapadelor” mele culinare sa am acces la internet sa pot invata din greselile altora in bucatarie. In acest sens, m-am gandit sa iti impartasesc si tie cateva din sfaturile generale in bucatarie pe care am reusit sa le invat de-a lungul timpului.

Piureul de cartofi se face cu lapte fierbinte sau cald, nu cu lapte rece (sa eviti cocoloasele, dar si ca sa nu prinde pojghita cand se raceste)

Ai pus prea multa sare in ciorba si nu stii ce sa faci? Pune in supa cateva felii curate de cartofi cruzi. Nu uitat sa-i scoti.

Ai pofta de miere sau iti trebuie la o reteta, dar s-a intarit? Ca sa revina la stadiul initial, pune un vas cu apa la incalzit la foc mic si pune borcanul inauntru pana mierea redevine lichida.

Daca vrei sa pastrezi sarea uscata chiar si in conditii de umiditate, pune in solnita sau in cutie cateva boabe de orez.

Daca vrei sa nu se mai lipeasca pastele cand le pui in apa la fiert, adauga intai o lingura de ulei in apa cand a dat in clocot si abia apoi pune pastele.

Daca pui putin otet si sare in apa in care fierbi ouale, atunci ele nu se mai crapa si raman moi. Painea nu trebuie pastrata in pungi de plastic, ci in pungi de hartie. Iar daca e fierbinte, pune-o pe un suport de lemn si acoper-o cu un prosop, iar dupa un sfert de ora intoarce-o pe alta latura. Carnea o prepar cu putin suc de lamaie(carnea la cuptor), astfel se coace mai rapid si este mai moale si mai suculenta. Lamaia tinuta in apa calda pentru cateva minute lasa zeama mai multa.

Daca vreau sa fac snitele din carne, marinez carnea pe o ora in suc de lamiie cu piper si usturoi. Pentru ca solzii unui peste sa se curete mai usor, tinem acel peste cateva minute in apa rece, apoi razuim solzii usor cu lama unui cutit.

Daca dorim sa facem chiftelute de peste, curatam carnea de pe oase mai usor, daca dam in doua,trei clocote, in apa fiarta, acel peste sau daca pur si simplu dam carnea cu tot cu oase prin sita cea mai mica a masinii de tocat.

Daca servim carnea de peste(indiferent de modul de preparare) cu cateva felii de lamaie, aceasta capata o aroma deosebita.

Cartofii se fierb mai repede daca ii lasi 15 min in apa cu sare inainte de a-i prepara. Pentru a face orezul si mai alb, adauga cateva picaturi de suc de lamaie inainte de a-l fierbe. Cateva frunze de menta puse in recipientul in care tii orezul, tin insectele la distanta.

Ceapa nu ne va face sa lacrimam in timp ce o taiem daca inainte de curatare se tine 5 minute in apa sau se trece cutitul printr-un cartof. Am incercat si mestecatul gumei de menta in timp ce tai ceapa si acest truc a functionat.

Peste capacul cratitei in care fierbe varza, conopida sau broccoli, asezati o carpa umezita cu otet si nu va mai fi miros in casa. Sau mai puteti picura pe capac cateva picaturi de otet.
Alte sfaturi culinare si mai interesante vor urma intr-un episod viitor.





Postat de Simona Stefanuca pe data de 2009-10-14 Vizualizari: 5159


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi generale in bucatarie, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Tot ceea ce mancam peste strictul necesar, furam din stomacul saracilor"
Mahatma Gandhi
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro