193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Cum pastram ustensilele de bucatarie mai multa vreme?...

Cum pastram ustensilele de bucatarie mai multa vreme?

      Trimite pe mail Printeaza
Cum pastram ustensilele de bucatarie mai multa vreme?
De fiecare data cand prajim carne sau alte alimente in tigaia cu ulei incins e recomandat sa luam tigaia de pe foc, sa o lasam cateva secunde sa se mai raceasca si abia apoi sa invartim cu spatula ceea ce pregatim prin prajire. Astfel nu vom fi mai tarziu nevoiti sa constatam ca iarasi s-a lipit mancarea de fundul tigaii si merge si mai simplu la curatat.

La prepararea aluatului la cuptor merita intotdeauna sa folosim hartie tip air-flow (doua foi de hartie cu spatiu intre ele, ca un fel de sac prevazut cu niste rame termo-rezistente) pentru tavile sau recipientele pe care le introducem la copt. Fie improvizam ceva fie cautam in comert pentru ca aceasta tehnica va usura enorm munca noastra si rezultatul final va fi net superior din punct de vedere al calitatii.

Painea foarte proaspata poate fi taiata mai usor cu cutitul daca lasam cutitul in apa oparita timp de cateva minute mai intai de toate. La fel se poate proceda de fiecare data cand avem de taiat ceva lpicios sau moale, cutitul se inmoaie in apa oparita si apoi totul merge mai usor.

La curatatea recipientelor pline de grasimi putem folosi la inceput o felie de paine proaspata care va indeparta cam toate grasimile, urmand ca mai apoi sa spalam totul ca de obicei cu apa calda si detergent de vase.

Ouale fierte nu trebuie lasate in oala in care au fiert ci imediat dupa ce am ele au fiert satisfacator trebuie sa le mutam intr-un alt recipient plin cu apa rece. Astfel ele se vor si pastra mai mult timp fara a-si pierde aspectul exterior placut.

Frigiderul nu pastreaza nici un miros neplacut daca punem o bucata de carbune pe unul dintre rafturile sale si o lasam acolo pentru mai multa vreme, schiband-o in mod regulat. Daca nu avem carbune va fi nevoie sa il spalam cand se simt mirosuri puternice cu bicarbonat de sodiu si apa calduta, iar daca mirosul inca persista putem folosi la final si un amestec egal de otet alimentar si apa.

Otetul alimentar este foarte bun si pentru indepartarea mirosurilor neplacute din tigai sau oale daca fierbem la un loc otet si apa. Recipientul se va curata si mai usor, air mirosurile rele vor disparea complet.

Sarea de bucatarie se poate altera de la prea multa umezeala sau atunci cand o punem in recipientul ei fara a mai permite uscarea adecvata a acestuia. In asemenea situatii cateva boabe de orez plasate la un loc cu sarea vor absorbi mare parte din umiditate si apoi putem sa folosim sarea de bucatarie in conditii ceva mai bune.

Daca se prind cozonacul, painea sau prajiturile la copt de fundul tavei putem salva acest dezastru si inclusiv tava de copt prin indepartarea usoara cu un cutit a marginilor cocaturii de buzele tavii, iar apoi prin plasarea tavei pe un prosop de bucatarie umed si fierbinte sau peste o oala mai maricica cu apa clocotita, acoperita cu un suport oarecare si care sa sustina greutatea tavii. Nu lasati totusi tava astfel mai mult de un minut.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-10-16 Vizualizari: 4389


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum pastram ustensilele de bucatarie mai multa vreme?, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Iasomia
Iasomia (Jasminum officinale) este o planta foarte cunoscuta care provine din aria Marii Mediterane ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Lumea e compusa din doua grupe mari: cei care au mai multa mancare decat pofta de mancare si cei care au mai multa pofta decat mancare"
Nicolas Chamfort
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro