193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Masuri de securitate in bucatarie

Masuri de securitate in bucatarie

      Trimite pe mail Printeaza
Masuri de securitate in bucatarie
Spalatul tuturor ustensilelor folosite la gatit imediat dupa ce am incheiat prepararea mesei este cea mai sigura cale sa ne protejam de germeni si toxinfectii alimentare.

Depozitarea alimentelor intotdeauna in conditiile cerute de catre producator va fi mereu spre beneficiul nostru.

Mancarea calda se tine pentru mai multa vreme la o temepratura mai mare de 60 de grade, iar daca depozitam ceva la rece va fi obligatoriu sa avem acolo o temperatura constanta de maximum 5 grade. In special carnea de pasare, ouale, toate produsele provenite din apa marii sau pestele de apa dulce precum si maioneza sau felurile de mancare din paste si orez se deterioreaza la foarte scurta vreme dupa ce au fost preparate daca se tin in conditii necorespunzatoare.

Daca nu suntem prea siguri ca temperatura din frigider corespunde standardelor nu ar strica sa monitorizam periodic acest lucru cu ajutorul unui termometru special.

Toate pastele de curatat, inalbit sau frecat din bucatarie se tin separatm in locuri special amenajate, departe de mancare. Nu amestecati niciodata solutiile diferite folosite la curatenia din bucatarie deoarece unoeri ele pot intra in reactie una cu alta cu efecte dintre cele mai rele.

Foarte important, nu folositi gazul decat daca sunteti siguri ca ati asigurat in bucatarie un sistem de ventilare eficient care sa elimine cat mai mult din monoxidul de carbon produs pe durata exploatarii aragazului.

Niciodata nu intrati in bucatarie cu materiale imflamabile, indiferent daca aragazul este sau nu pornit. Riscul producerii unei explozii este atat de mare incat trebuie evitate intotdeauna asemenea situatii.

Daca folositi otravuri pentru soareci, gandaci sau alti daunatori in bucatarie mutati-va temporar alimentele cu tot cu frigider intr-o alta locatie sau asigurati-va mereu ca mainile si alimentele nu intra in contact cu otrava sau ca daunatorii nu au contaminat cumva hrana peste noapte.

Nu spalati podeaua din bucatarie, mai ales daca aveti montata gresie, decat atunci cand sunteti siguri ca se va usca totul pana ce vin copiii sau ceilalti locatari acasa, iar daca totusi faceti acest lucru pe graba nu uitati sa puneti un semn mare ca podeaua este uda sau macar sa ii anuntati pe ceilalti ca ati spalat pe jos in bucatarie.

Nu lasati niciodata, mai ales peste noapte, cutii sau alte obiecte mici pe caile de acces catre bucatarie sau chiar in bucatarie.

Folositi instalatia electrica din bucatarie cu intelepciune, nu o suprasolicitati cu multe aparate si verificati mereu cablurile pentru umezeala sau deteriorare. De asemenea nu instalati nici o priza in vecinatatea chiuvetei sau a aragazului.

Procurati-va din timp manusi termo-rezistente de bucatarie, suporturi si alte materiale protejate impotriva temperaturilor ridicate.

Nu folositi recipientele din sticla decat pentru servit si evitati sa le plasati in preajma surselor de caldura.

Atentie la modul in care manipulati capacul de pe oalele aflate la fiert sau tavile din cuptorul incins.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-10-19 Vizualizari: 5877


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Masuri de securitate in bucatarie, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ironia e grauntele de sare, datorita caruia mancarea capata gust"
Thomas Mann
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro