193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Nu va feriti de ceaune si alte recipiente din fonta...

Nu va feriti de ceaune si alte recipiente din fonta

      Trimite pe mail Printeaza
Nu va feriti de ceaune si alte recipiente din fonta
Oalele, tigaile si ceaunele din fonta nu mai sunt de multa vreme la moda insa nu trebuie uitat faptul ca ele raman la fel de utile in bucataria din prezent asa cum au fost si in bucataria traditionala romaneasca din trecutul nu foarte indepartat. Fonta conduce foarte bine caldura, o distribuie uniform si are o durata de viata mult mai mare decat alte materiale folosite in zilele noastre la fabricarea ustensilelor de gatit.

Pentru cunoscatori se stie faptul ca mancarea gatita in recipientele din fonta este mai gustoasa si nici nu se lipeste atat de usor ca in cazul altor recipiente folosite la prepararea hranei zilnice. Fonta se curata foarte usor si nici nu poate contamina mancarea cu anumiti compusi toxici cum se mai intampla cu unele produse facute de mantuiala din prezent. Atentie insa la locul de unde alegeti sa va procurati asemenea ustensile de gatit deoarece puteti fi inselati cu materiale mixte si chiar periculoase pentru sanatatea dumneavoastra.

Ca avantaje in utilizare fonta este foarte durabila, nu se degradeaza usor prin trecerea timpului ci dimpotriva isi poate spori calitatile, hrana preparata este de obicei mai gustoasa deoarece conduce bine caldura, nu e prea scump de achizitionat, se strica foarte greu putand fi posibil sa o lasati mostenire si copiilor dumneavoastra dupa multi-multi ani de folosinta. Singurul dezavantaj al produselor din fonta este faptul ca greutatea lor uneori devine deranjanta atunci cand trebuie curatate si manipulate.

Stirea proasta in ce priveste produsele specifice de bucatarie din fonta este ca nu se prea gasesc usor atunci cand dorim sa ni le procuram, dar daca insistati in cautarile dvs. veti descoperi ca inca se pot cumpara la preturi acceptabile oale, ceaune si tigai de dimensiuni variate daca se apeleaza la rudele de la tara sau chiar si la magazinele de profil, unele fiind inca capabile sa puna pe piata asemenea produse, la cererea clientilor.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-10-21 Vizualizari: 13182


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Nu va feriti de ceaune si alte recipiente din fonta, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nu va ofer nici plata, nici cazare si nici mancare; va ofer doar foamete, sete, marsuri fortate, lupte si moarte. Lasati-l pe cel care isi iubeste tara si cu inima, nu numai cu gura sa ma urmeze"
Giuseppe Garibaldi
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro