193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Trucuri pentru a pastra alimentele proaspete

Trucuri pentru a pastra alimentele proaspete

      Trimite pe mail Printeaza
Trucuri pentru a pastra alimentele proaspete
Patrunjelul verde se pastreaza foarte bine curata si uscat bine si depus in hartie de bucatarie pusa intr-o punga de plastic inchisa ermetic.

Bananele prea coapte pentru a mai putea fi consumate pot fi tinute bine la congelator de unde sa le luam mai tarziu pentru a le folosi la preparatele noastre de casa favorite.

Branza se pastreaza cel mai bine daca e invelita in folie de aluminiu si nu in plastic sau hartie.

Ceapa, morcovii si alte legume pot fi tocate, ambalate si pastrate foarte bine la congelator pentru destul de multa vreme.

Zarzavaturile tinute in lada din frigider sunt mai bine conservate daca se acopera fundul lazii cu hartie de bucatarie. Aceasta absoarbe umezeala si zarzavaturile raman nepatrunse de umiditatea suplimentara.

Citricele se pregatesc mai bine pentru storcator daca le lasam cateva minute bune la temperatura camerei si apoi le rulam in coaja lor pe un suport dur, apasandu-le cu podul palmelor. Astfel vor da si mai mult suc decat de obicei.

Ardeii grasisi gogosarii se pastreaza mai multa vreme daca nu ii lasam intacti decat daca ii feliem si ii punem apoi la congelator.

Mai toate legumele si zarzavaturile tin mai mult daca inainte de a le depozita le punem la inmuiat in apa, le scuturam apoi bine si le punem pe fiecare in ambalajul potrivit la rece.

Rosiile si castravetii nu se tin niciodata la un loc deoarece castravetii se strica usor in vecinatatea rosiilor.

Aluaturile care se lasa la copt in partea superioara, pe mijloc, pot fi inca salvate daca le decoram frumos cu un amestec de frisca si fructe exotice proaspete precum mango, papaia, ananas si altele. Trebuie insa servit totul in timp util caci altfel degeaba vom fi facut toate.

Faina, orezul si alte produse similare nu mai ajung prada pentru furnici daca asezam cate o frunza de dafin chiar la gura pungilor de hartie in care se pastreaza aceste produse.

Cartoful crud pus pe un raft in frigider va ajuta la indepartarea mirosurilor prevenind contaminarea alimentelor cu mirosurile prea puternice.

Cand va temeti ca furnicile pot face ravagii in bucatarie, printre alimentele dvs., folositi mai multi catei de usturoi, plasatandu-i in locurile unde banuiti ca furnicile ar putea sa se inmulteasca, si veti scapa repede de acest cosmar.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-10-23 Vizualizari: 1237


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Trucuri pentru a pastra alimentele proaspete, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"A citi fara sa gandesti e ca si cum ai manca fara sa digeri"
Edmund Burke
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro