193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Gospodinele stiu cel mai bine

Gospodinele stiu cel mai bine

      Trimite pe mail Printeaza
Gospodinele stiu cel mai bine
Daca intentionati sa gatiti conopida si nu vreti ca gustul ei sa fie predominant puteti elimina aroma sa prin adaugarea unei felii de paine in tigaia de sos.

Nu folositi uleiul de masline extra la prajeli deoarece este foarte scump si faceti risipa prea mare. Folositi la prajeli ulei de floarea-soarelui de calitate si ulei de masline obisnuit, iar la salate sau marinate puteti folosi fara grija uleiul dvs. mai scump.

Bananele pentru gatit, innegrite din cauza coacerii excesive, pot fi aduse la culoarea initiala daca se tin in apa rece, cu tot cu coaja, macar vreo trei sferturi de ora.

Daca va place foarte mult supa, uneori puteti adauga condimentele praf si pe feliile de paine si nu in supa. Astfel veti experimenta senzatii noi si deloc neplacute la servirea unei supe de exceptie.

Gemul sau dulceata folosite la copt nu se umfla daca se folosesc imediat dupa ce au fost scoase din frigider, la o temperatura mai scazuta.

Ghimbirul este des folosit pentru a indeparta orice miros sau gust din uleiul folosit anterior la alte prajeli. Daca prajiti o felie subtire de ghimbir in uleiul deja folosit se indeparteaza garantat toate mirosurile sau gusturile anterioare.

Sosul Worcestershire este cel mai recomandat pentru garniturile folosite atunci cand iesim la un gratar.

Daca aveti de fiert o cantitate mai mare de orez, paste sau legume boabe si nu sunteti siguri cam cat sa puneti la fiert masurati in felul urmator: luati doua farfurii de ciorba pentru servit de dimensiuni diferite, puneti cantitatea de orez sau paste in cea mai mica si continuati astfel pana ce iese numarul de portii dorit. Asa veti aprecia destul de bine cam cat orez, paste sau boabe sa adaugati la fiert.

Alternativ, pentru orez puteti folosi si metoda urmatoare: jumatate de cana de orez va fi exact portia pentru o singura persoana, deci calculati restul plecand de la acest pas initial.

Rosiile pot fi puse la congelator asa cum sunt, pentru ca atunci cand avem nevoie de ele e de ajuns sa le lasam putin in apa rece pana ce pielita se poate desprinde cu usurinta. Odata indepartata pielita ele pot fi taiate cum dorim noi si introduse ca ingrediente la cel mai variate feluri de mancare.

Puteti face cubulete de gheata si din suc de lamaie concentrat atunci cand stiti ca veti avea nevoie de o cantitate mai mare pentru o petrecere. Similar se poate proceda cu toate sucurile din citrice.

Este adevarat ca zarzavaturile si legumele trebuie fierte cu capac pentru a pastra vitaminele, dar daca dorim sa impresionam musafirii cu o supa sau ciorba aspectuoasa atunci nu mai folosim capacul deoarece astfel zarzavaturile raman mai aproape de culoarea lor originala.

Daca pregatiti o masa de legume si zarzavaturi nu adaugati bicarbonat alimentar la fiert deoarece acesta va contribui la schimbarea proprietatilor mineralelor si nu vom mai beneficia de un aport util de nutrimente.

Varza, conopida si alte alimente similare puse la fiert nu vor mirosi la fel de puternic daca se adauga din start si o frunza de dafin. In plus, astfel ele vor capata o aroma aparte, destul de usoara si placuta.

Sosul iese mai gustos daca folosim zeama in care am fiert zarzavaturile la prepararea lui.

Cartofii curatati de coaja nu se innegresc usor daca ii plasam intr-un bol de apa cu o felie de paine la suprafata.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-10-26 Vizualizari: 1534


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Gospodinele stiu cel mai bine, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Ce este masa de Craciun fara o pastrama de porc delicioasa servita familiei si invitatilor?
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Semintele paradisului
Semintele paradisului (Aframomum melegueta) sunt inrudite cu ghimbirul si provin din familia Zingibe...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"In societatea noastra "fericirea" este un produs de casa!"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro