193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Sfaturi pentru conservarea legumelor pentru iarna...

Sfaturi pentru conservarea legumelor pentru iarna

      Trimite pe mail Comenteaza (1) Printeaza
Sfaturi pentru conservarea legumelor pentru iarna
Pentru a reusi sa conservam legumele trebuie sa le ferim de factorii de risc reprezentati de aer, umezeala si de caldura. Trebuie de asemenea ca legumele sa fie proaspete si sanatoase. Conservarea prin congelare are o importanta mai mare fata de alte procedee de conservare deoarece produsele congelate isi pastreaza aproape in intregime valoarea alimentara, aroma, culoarea si gustul.

Pentru gospodine folosirea legumelor congelate prezinta si avantajul reducerii substantiale a timpului necesar pentru pregatire. Dar haideti sa vedem impreuna cum le putem congela cat mai bine pentru a putea beneficia de aroma lor in timpul iernii.

Toate fructele sau legumele trebuie spalate in apa rece (eventual, oparite dupa aceea si racite iar in apa cu gheata), uscate si curatate inainte de a fi puse la congelat. Spala alimentele rapid sub jet, dar nu le pune sa stea in apa.

Incearca sa folosesti pungi de plastic speciale pentru congelat (sunt mai groase si nu se rup atat de usor). Ambalajul trebuie sa fie impermeabil la aer, apa si intact. Strange cat mai bine pungile de plastic, ca sa scoti aerul (responsabil de oxidarea alimentelor) din jurul produselor.

Eticheteaza pungile, specificand cantitatea, continutul si data ambalarii. In acest fel, vei putea sa te orientezi mai usor printre pachetele din congelator, atunci cand le alegi pe cele necesare unei mese.

Mazarea verde se congeleaza bine pentru iarna,daca dupa ce o scoatem din pastai,o bagam in pungi de celofan,atat cat pregatim o mancare,apoi o congelam.

Fasolea pastai pentru iarna se da in doua,trei clocote in apa cu sare,apoi se scurge si se raceste bine,se portioneaza cat pentru o mancare si se congeleaza.

Verdeata se spala bine,se scurge si se usuca de apa,apoi se taie marunt,fara cotoare si se baga in pungulite mici. Iarna se taie cat folosim la mancare apoi se baga din nou la congelator.

Ardeii grasi pentru umplut se curata de cotoare,apoi se baga intr-o oala cu apa si sare. In momentul cand aceasta fierbe, se mai lasa 5 minute,apoi se scot si se lasa in strecuratori sa se scurga si sa se raceasca bine,apoi se pun in pungi de plastic atat cat se folosesc la o mancare. Alaturi de ei,fara sa le oparim se pot pune si bucati de gogosar rosu ce vor fi pusi capacele ardeilor umpluti.

Dovleceii trebuie congelati in stare cruda, taiati cubulete pentru ca prin fierbere se inmoaie mult. Tot in stare naturala pot fi congelate mazarea, iar morcovul, si telina rase pe razatoare.

Vinetele pentru iarna se coc pe gratar, apoi se curata de coaja si li se indeparteaza cotoarele. Pulpa se pune in strecuratori pentru indepartarea sucului toxic si pentru a se raci foarte bine inainte de a le baga in pungi de celofan,atat cat pregatim o mancare. Frunzele de vita de vie, pentru sarmale, pot fi pastrate uscate in sticlute de plastic sau in saramura, dar la fel de bine pot fi congelate dupa ce au fost oparite inainte. Nu imi mai ramane decat sa va indemn sa mergeti in piata sa va luati cele necesare si sa va umpleti congelatorul de bunatati!





Postat de Simona Stefanuca pe data de 2009-11-02 Vizualizari: 20907


      Trimite pe mail Comenteaza (1) Printeaza


Adauga comentariu articol - coolinaria.roAdauga un comentariu
Nume*
E-mail*(Nu va fi publicat)
Caractere disponibile 500 .
Cod de verificare*

argentina
2010-06-12 20:26:41
bun

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru conservarea legumelor pentru iarna, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Snitele vieneze ca la carte!
Carnea Carnea de vitel este alegerea traditionala in Viena, desi in zonele rurale se foloseste cea de porc, mult mai ieftina. Desigur, snitelul poate fi facut din aproape orice carne care se gaseste i
Sfaturi pentru gatit bruschete perfecte
Bruschetele sunt mult mai mult decat simple bucati de paine prajita. Pentru niste bruschete excelente, citeste sfaturile urmatoare: 1. Alege paine rustica sau baghete crocante. Unge painea cu ulei de
Sfaturi pentru gatit calamari
Calamarul, asemanator cu sepia intrucat are tentacule si cerneala, e folosit in bucatarie mai ales pentru retetele pane sau de gratar. Cat despre cerneala, ei bine, ea e pusa in orez, sosuri si paste,
Invata sa-ti faci propriul otet de mere!
Otetul din cidru de mere e folosit de secole in bucatarie, pentru vindecarea unor afectiuni, dar si cand vine vorba de slabire. Metoda de preparare e aceeasi si cand folosesti fructul intreg, si cand
Sfaturi pentru supa de pui perfecta
E destul de greu sa strici o supa, insa in unele zile poate parea o alegere destul de banala. Incearca urmatoarele trucuri pentru a aduce traditionala supa de pui la urmatorul nivel, cu un gust mult m
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puteti decoji mai bine piersicile si caisele prin fierberea lor timp de 30 de secunde si imediat apoi prin punerea lor in apa rece.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ospitalitate, virtutea care ne determina sa hranim si sa gazduim anumite persoane care nu au nevoie de hrana si gazduire"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro


Statistici T5

DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decorix egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro -  Moda, calatorii, shopping, lifestyle manualeauto.ro - Manuale Auto newspad.ro - Ultimele stiri online Brico Mall Newsman coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare savuros.com - Cele mai savuroase retete lookbook.ro - LookBook mercatino.ro dazoot.ro - Dazoot Software cascada.ro - Vila Cascada