193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Bufetul suedez – solutie pentru petreceri

Bufetul suedez – solutie pentru petreceri

      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza
Bufetul suedez – solutie pentru petreceri
Astepti musafiri pentru o aniversare? Pentru ca totul sa fie simplu, iti sugerez sa alegi bufetul suedez. Astfel, nu vei sta foarte mult in bucatarie, iar oaspetii se vor simti liberi. Asadar si gazda si musafirii vor iesi in avantaj.

Bufet suedez acasa inseamna, o masa de sarbatoare la care musafirii si gazdele se descurca de unii singuri, alegandu-si preparatele dupa dorinta. La restaurant bufetul suedez se prezinta sub forma unor mese cu preparate diverse, incadrate valoric intr-o suma fixa de bani, la care consumatorii pot servi orice si oricat.

Exista doua tipuri de bufet: oaspetii stau pe scaune, in fotolii, si maninca tinind farfuriile in mana sau oaspetii stau la masute micute, unde servesc preparatele. Trebuie sa te gandesti, cand alegi un anumit stil de bufet, ce posibilitati iti ofera spatiul si cati invitati urmeaza sa primesti. In sugerezi sa alegi primul tip daca vei avea un numar mai mare de musafiri. In cazul in care te decizi pentru stilul de bufet cu masute, gandeste-te ca oaspetii sa nu foloseasca prea multe tacimuri, eventual elimina din start cutitele, pentru ca nu va fi loc suficient.

Daca optati pentru bufet suedez, aveti avantajul ca felurile de mancare pot fi preparate din timp si asezate frumos pe masa, de unde fiecare serveste ce i se pare mai apetisant.

Nu este deloc simplu de realizat un bufet suedez reusit. Caci o astfel de masa nu inseamna doar salamuri si branzeturi cu masline, saleuri si dulciuri din comert. De regula, bufetul suedez romanesc, daca ne putem exprima asa, cuprinde salamuri si branza, chiftele, salate cu maioneaza - boeuf, de telina, snitele, iar legumele apar doar ca frunze de salata ca ornament pe marginea platourilor. In alte parti ale lumii, se servesc si multe sosuri (dip) cu fel de fel de cruditati taiate sub forma de baghete ( morcovii si telina nu lipsesc), alaturi de branzeturi si multe fructe.

Dar pentru a fi o gazda reusita si pentru a putea organiza un bufet impresionant, poate fi usor, daca tinem cont de regula variatiei. Jumatate din produsele expuse vor fi cele proteice ( branza, carne) si jumatate legume si verdeturi; un astfel de bufet va impresiona prin culoare si abundenta. Alimentele proteice vor fi variate: carne (fripturi, rulade, preparate), oua, branzeturi, icre. Vom prepara cateva paste si salate cu care vom umple legume (rosii, ardei, masline, ciuperci) sau prezentate ca salate sau pe paine, in clatite, eclere, tarte, cosulete sau ce ne mai trece prin minte. Iti garantez ca nu voir trece neobservate nici ouale sau ciupercutele umplute.

Pentru a economisi timpul, incearca sa te orientezi spre semipreparate, cum ar fi aluatul frantuzesc congelat pe care il poti folosi cu succes la prepararea tartinelor sau a carnaciorilor de bere in aluat. In general aluatul frantuzesc congelat este ideal pentru produse de patiserie rapide, dulci sau sarate, care sunt perfecte pentru bufetul suedez atunci cand sunt preparate de marimea unei imbucaturi.

Alege modalitati ingenioase de prezentare a aperitivelor: umple jumatati de lamai sau de portocale din care ai scoz miezul cu lingurita, cu diverse salate. Umple ardei grasi cu salata de boef, rosii cu salata de vinete. Serveste cu incredere si chipsuri sau tortilla, asezate pe un platou generos, in mijlocul caruia ai pus un bol cu sos.

Platourile cu branzeturi se orneaza cu scobitori colorate, in care infingem boabe de struguri, masline, feli de castravete proaspat sau ridichi. Un platou cu icre se poate orna cu felii de lamaie, alternand cu rulouri mici de peste marinat. In mijlocul unui platou cu chiftelute, asezam o cupa ( o jumatate de rosie mare, de portocala sau lamaie) umpluta cu un sos picant.

Pentru a colora unele dulciuri, aperitive, sosuri, putem apela la coloranti naturali vegetali ca: suc de sfecla rosie, suc de morcovi, suc de fructe de padure proaspat sau suc proaspat extras din spanac.

Pune pe masa fructe si prajiturele cat mai variate. Si fiind o gazda adevarata, nu uita sa intretii atmosfera si sa te comporti la randul tau ca si unul dintre invitati!





Postat de Simona Stefanuca pe data de 2009-11-02 Vizualizari: 11056


      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza


Adauga comentariu articol - coolinaria.roAdauga un comentariu
Nume*
E-mail*(Nu va fi publicat)
Caractere disponibile 500 .
Cod de verificare*


Daca ti-a placut articolul Bufetul suedez – solutie pentru petreceri, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Platoul perfect de Craciun
Platoul cu prajiturele de Craciun este cel mai vesel element al mesei. Ca sa-ti surprinzi familia cu un amestec inedit de dulciuri, tine cont de urmatoarele sfaturi. 1. Nu coace mai mult de 5 tipuri d
Turta dulceee
Acum o consumam in special in perioada Craciunului, dar regina Elisabeta I ii servea deseori pe inaltii demnitari cu figurine de turta dulce. Iata cateva retete deosebite cu turta dulce pe care le pot
De unde ne luam vitaminele (IV)
11. Potasiu Potasiul este un electrolit esential, necesar pentru controlul activitatii electrice a inimii. Este folosit pentru a construi proteine si masa musculara, dar si pentru a transforma carbohi
 De unde ne luam vitaminele (III)
6. Licopen Licopenul este un pigment ce se gaseste in fructele si legumele rosii. Acesta are proprietati antioxidante. Studiile arata ca licopenul poate ajuta in cazul bolilor de inima si a unor tipur
Dulciuri pentru Mos Craciun
Il imbiem pe Mos Craciun din timp cu prajituri de casa, bomboane, fursecuri pufoase si o cana de lapte cald. Pentru asta, ne-ar fi utile: - decupatoare de Craciun sub forma de: fulg de zapada, vasc, o
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Serviti intotdeauna felurile de mancare la temperatura recomandata de reteta culinara.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Uneori e mai bine sa stai cu oile, care tac si-si cauta doar hrana si apa, sau sa stai cu cartile, care povestesc istorii de necrezut numai atunci cand omul vrea sa le asculte. Dar cand vorbesti cu oamenii, spun niste lucruri de nu stii ce sa le raspunzi"
Paulo Coelho
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro



DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decorix egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro -  Moda, calatorii, shopping, lifestyle manualeauto.ro - Manuale Auto newspad.ro - Ultimele stiri online Brico Mall Newsman coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare savuros.com - Cele mai savuroase retete lookbook.ro - LookBook mercatino.ro dazoot.ro - Dazoot Software cascada.ro - Vila Cascada