193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Ce sa evitam la conserve si alimentele ambalate in plastic?...

Ce sa evitam la conserve si alimentele ambalate in plastic?

      Trimite pe mail Printeaza
Ce sa evitam la conserve si alimentele ambalate in plastic?
Desi se poate intampla destul de rar, exista situatii cand putem cumpara alimente la conserva deja alterate in ciuda termenului de garantie care afirma ca ele pot fi consumate inca. Din graba, ajungem astfel sa gatim asemenea produse fara a le mai mirosi si ne trezim dupa aceea cu diferite probleme doar pentru ca nu am fost suficient de atenti.

In general, la achizitionarea unei conserve trebuie sa fim atenti la:
- umflaturi suspecte fie deasupra fie dedesubt;
- capacul nu este bine fixat in peretii de tabla ci se poate vedea cu usurinta urma unde ar trebui sa taiem pentru a deschide conserva;
- conturul destinat deschiderii conservei este fracturat intr-o zona sau mai multe;
- uneori, prin manipulare neadecvata, apar si gauri in corpul conservei;
- exista scurgeri desi conserva pare bine ambalata;
- conserva poarta urme de lovituri
- termenul limita de expirare a produsului este foarte aproape.

In cazul conservelor ambalate in plastic sau a altor produse ambalate in plastic se vor urmari aceleasi indicii pe care le ofera ambalajul, rupere, fracturare, strapungere, iar in plus trebuie vazut daca sigiliul este intact si daca ambalajul nu permite eliminarea grasimilor din interior prin transpiratie, in care caz si elemente de la exteriorputand sa patrunda in interiorul ambalajului (ambalaj de proasta calitate). La produsele ambalate in plastic trebuie montorizat mereu felul in care sunt depozitate pentru ca, la temperaturi inalte, acel plastic poate deveni radioactiv si deci cancerigen.

Si produsele alimentare ambalate in borcane sau sticle largi pot prezent riscul constaminarii sau al degradarii si de aceea merita sa ne uitam cu atentie la starea lor exterioara inainte de a cumpara produsul in cauza. Aici capacul nu trebuie sa se desfaca foarte usor, iar daca exista si un sigiliu trebuie sa ne uitam mereu daca acesta este intact. Atunci cand ciocanim usor capacul cu degetul trebuie sa se auda intotdeauna un sunet specific, care indica faptul ca aerul nu a patruns in interior. Daca nu e asa, alegeti alt borcan. Bineinteles, orice uram exterioara de crapaturi, zgarieturi sau semne suspecte pe capac trebuie luate in seama si fie alege alt borcan fie mergem in alt magazin.

Pe langa conserve si alte produse ambalate in plastic sau sticla exista si produse alimentare ambalate in hartie/carton unde trebuie sa fim la fel de atenti tot cam la aceleasi semne si sa evitam sa cumparam un produs daca prezinta urme suspecte la exterior. Nu se intampla des sa dai peste asa ceva, dar atunci cand totusi descoperi un produs ambalat incorect sau cu urme suspecte se poate anunta si responsabilul de magazin care sa vada daca nu cumva intreg lotul este compromis.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-11-11 Vizualizari: 2261


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Ce sa evitam la conserve si alimentele ambalate in plastic?, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Asafoetida
Asafoetida
Asafoetida este o planta cu radacini puternice si tulpina groasa, din familia patrunjelului, cu un m...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Adevarurile care raman doar in minte si nu sunt traite practic ne hranesc tot atat de putin ca o mancare ce ramane in camara"
Richard Wurmbrand
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro