193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» 10 trucuri utile pentru a elimina complet carnea din aliment...

10 trucuri utile pentru a elimina complet carnea din alimentatie

      Trimite pe mail Printeaza
10 trucuri utile pentru a elimina complet carnea din alimentatie
Nu putini dintre noi am vrea sa adoptam o dieta apropiata de acelea pe care le tin vegetarienii, dar nu intotdeauna stim de unde sa incepem si cu ce sa inlocuim carnea ca ingredient la mesele noastre. Exista, ce e drept, si produse vegetariene semipreparate la care se poate apela imediat si care iti fac viata mai usoara, dar nu poti servi la nesfarsit asemenea alimente si iti doresti sa poti gati chiar tu ceva gustos si usor.

Daca elimini carnea din dieta ta obisnuita nu inseamna neaparat ca esti si vegetarian deoarece, la ocazii, vei continua sa consumi mese de carne fara nici o problema. Fiind insa la moda de ceva vreme sa adopti diete fara grasimi saturate si observand cam cat de usor se poate castiga in greutate in zilele noastre sigur ca multi am vrea sa eliminam in primul rand carnea din meniu, iar pentru asta putem apela la urmatoarele trucuri alimentare:

- putem prepara cele mai multe dintre retetele cu care ne-am obisnuit, dar va trebui sa inlocuim carnea cu produse vegetale bogate in proteine precum cele pe baza de soia;
- atunci cand simtim nevoia unei mese mai consistente nu e nevoie sa preparam o friptura gustoasa ci putem gati niste legume boabe (fasole, mazare) care sa potoleasca satisfacator apetitul alimentar;
- ca sa nu pierdem unele dintre avantajele nutritionale oferite prin consumul de carne trebuie sa cautam in comert produse vegetale sau lactate fortifiate cu calciu, vitamina D si vitamina B12;
- cand gatim produse din soia trebuie sa folosim condimente mai multe decat atunci cand gatim carne, si astfel soia va avea un gust foarte placut;
- foarte gustoase, usor de preparat si consistente sunt salatele si tocanitele in care adaugam legume boabe, branza, oua si alte legume bogate in proteine;
- pestele nu trebuie evitat si e bine sa consumam macar de doua ori pe saptamana portii delicioase de peste;
- nu trebuie sa ne fortam sa nu mancam deloc carne de la bun inceput; putem consuma alternativ si feluri de mancare cu carne, dar secretul este sa le reducem cat mai mult pana ce reusim sa renuntam definitv la ele;
- unii dintre cei care renunta la carne descopera ca se ingrasa mai mult urmand noua lor dieta si se intorc cu coada intre picioare la vechile lor obiceiuri alimentare; problema nu e ca ar exista ceva in legume care sa ii ingrase foarte mult ci e vorba de falsa impresie ca absenta carnii ar trebui compensata cu portii mai mari din alte alimente - dar ideea este sa ne limitam tot la portiile obisnuite si nu sa le crestem ori sa crestem si numarul de mese servite zilnic;
- tot surprinzator la cei care adopta o dieta fara carne este si cresterea aportului de lactate si branzeturi in meniul zilnic; probabil este vorba tot despre incercarea de a compensa carnea cu ceva la fel de bogat in grasimi, dar in acest caz nu se poate spune ca ar fi vorba de un efect secundar negativ al adoptarii dietei fara carne;
- in sfarsit, daca reusim sa renuntam cu usurinta la carne si nu ne incearca nici un regret din acest motiv nu trebuie sa uitam totusi ca si alte produse alimentare pot fi nocive daca le consumam in exces deci atentie marita la ceea ce vom alege sa introducem in noua noastra dieta "aproape vegetariana".





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-11-18 Vizualizari: 4688


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 10 trucuri utile pentru a elimina complet carnea din alimentatie, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Hrisca
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"La masa ii vad pe toti, dar la bucatarie pe nimeni"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro