193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Algele marine au proprietati nutritive de exceptie...

Algele marine au proprietati nutritive de exceptie

      Trimite pe mail Printeaza
Algele marine au proprietati nutritive de exceptie
Mai degraba o masura inedita pentru stilul general alimentar practicat in Romania, introducerea de alge marine pentru consum in dieta noastra obisnuita poate parea la prima vedere un simplu moft, dar rezultatele pozitive inregistrate in alte arii geografice unde algele marine se consuma in mod regulat ne sugereaza ca nu ar fi rau deloc daca am incerca si noi o dieta care sa includa acest produs alimentar deosebit de bogat in nutrimente.

Dupa culoarea lor, algele marine pot fi clasificate in alge rosii, alge verzi si alge brune. Cele mai des intalnite pe piata alimentara sunt algele verzi si algele brune. Cele rosii sunt mai greu de procurat si mai rare. Aceste alge cresc sau sunt cultivate de obicei in apa sarata insa exista si sortimente de alge verzi care pot fi intalnite si in apele dulci. In multe bucatarii traditionale din est algele marine sunt considerate drept delicatese si se consuma cu mare placere si in mod frecvent.

In special in Asia, dar si in alte arii geografice algele marine stau la baza unei adevarate industrii, produsele fiind destinate deopotriva consumului alimentar cat si activitatilor de fertilizare sau serviciilor medicale. China este cel mai mare producator de alge marine detinand aproximativ 60 la suta din productia la nivel mondial. Printre nutrimentii majori intalniri in algele marine se afla acizii grasi omega-3 si omega-6, polifenoli diversi, flavenoizi, antioxidanti si o intreaga gama de vitamine si minerale dintre cele mai necesare pentru organismul uman.

Deoarece algele marine contin in compozitia lor chimica si anumite nutrimente care nu se pot extrage din nici un alt fel de produs existent pe uscat s-a avansat de mai multa vreme ideea ca ar trebui sa se acorde o atentie mai mare cultivarii acestor plante oceanice deoarece ele cu adevarat pot constitui, ca si in cazul spirulinei, surse importante de nutrimente, foarte utile mai ales in perioadele de foamete sau de seceta prelungita. Printre proprietatile lor curative se numara si favorizarea tutoror proceselor metabolice, tonifierea si stimularea unor procese importante din organism, precum si actiunea benefica de regenerare si reintinerire a intregului organism.

In Romania exista produse pe baza de alge marine, dar deocamdata se cam limiteaza doar la nivelul suplimentelor nutritive si a produselor folosite in sectorul medical, fiind totusi prezente si in comertul de alimente in forma uscata sau conservata. Se preconizeaza ca in urmatorii ani sa se poata procura cu usurinta alge marine mai degraba sub forma de condimente, simplu de introdus in feluri diverse de mancare precum supe si ciorbe, tocanite sau pilaful de orez. Ar fi suficient pentru inceput dat fiind faptul ca pretul de achizitie inca nu poate fi redus ca sa fie accesibil intregii populatii din cauza faptului ca intregul proces de cultivare se face pe baza de munca manuala si necesita investitii uriase.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-11-30 Vizualizari: 8278


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Algele marine au proprietati nutritive de exceptie, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Nu uitati sa introduceti si un meniu vegetarian alternativ in meniul final.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cubebul
Cubebul este o specie foarte rara de piper, cu un gust relativ apropiat de al piperului, dar ceva ma...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Painea este temelia vietii"
Jonathan Swift
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro