193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Zaharul, indulcitorul din fiecare zi

Zaharul, indulcitorul din fiecare zi

      Trimite pe mail Printeaza
Zaharul, indulcitorul din fiecare zi
Cand te gandesti la zahar de cele mai multe ori ti se formeaza in minte imaginea unor granule mici si albe puse intr-o punga de hartie ce se gasesc frumos impachetate pe rafturile din supermarketuri. Zaharul insa se poate gasi sub mai multe forme, fiecare dintre ele avand propriile sale caracteristici. Dupa ce descoperi existenta a mai multor tipuri de zahar iti va fi mult mai usor sa iti imbunatatesti calitatile de cofetar. Nu uita, zaharul trebuie folosit in cantitati mici pentru ca pe cat este de delicios pe atat de periculos provocand diabetul sau predispunand la obezitate.

Zaharul de masa:
Acesta este zaharul ce se gaseste din abundenta in bucatarii. Este de culoare alba, are un aspect granulat si este folosit in majoritatea deserturilor. Mai poate fi cumparat si sub forma de cuburi, adesea folosite la servirea cafelei si a ceaiului.

Zahar pudra:
Este obtinut prin sfaramarea granulelor de zahar cu ajutorul unei rasnite, rezultatul este un zahar sub forma de pudra fina. Este des utilizat in obtinerea cremelor, glazurilor, iar daca presari pudra deasupra prajiturilor, fursecurilor si cornurilor acestea vor avea un aspect stralucitor ca zapada.

Zahar brun:
Zaharul cu melasa (nerafinat), dar foarte aromat. Are doua nuante, poate fi ori de un brun deschis ori de un brun inchis. Este ideal pentru prajiturile cu umplutura de ciocolata, budinca sau glazuri.

Zahar cristalizat:
Proprietatea sa deosebita ce ii ofera popularitate este ca se dizolva rapid, nefiind necesar sa-l amesteci cu o lingurita pentru a grabi procesul de topire a zaharului. Folosit in mare parte de barmani in pregatirea cockteilurilor tocmai datorita acestei proprietati care ii permite barmanului sa pregateasca o bautura in mai putin de un minut.





Postat de Raluca Rusu pe data de 2009-01-19 Vizualizari: 2791


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Zaharul, indulcitorul din fiecare zi, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Chana dal
Dal este un fel de mancare specific Indiei si zonelor invecinate, care se realizeaza din legume boab...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta intre un caine si un om"
Mark Twain
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro