193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Utilizarile multiple ale otetului in bucatarie

Utilizarile multiple ale otetului in bucatarie

      Trimite pe mail Printeaza
Utilizarile multiple ale otetului in bucatarie
Dintre condimente, exista cateva care se remarca si prin utilitatile multiple in bucatarie sau in afara acesteia nu doar prin gustul placut pe care il pot da mancarii.

Otetul este unul dintre aceste condimente, care ne poate ajuta la salvarea dezastrelor din bucatarie, la suplinirea unor ingrediente scumpe sau greu de procurat, este un bun conservant alimentar si are si bune proprietati de dezinfectare si curatare a ustensilelor sau suprafetelor din bucatarie.

Economic: otetul poate oferi cantitati mai mari din diferite ingrediente daca adaugam cativa stropi pentru a le dilua pe acestea.

Fierberea oualor: chiar si ouale crapate la fiert vor ramane in coaja lor daca punem putin otet in apa.

Peste si fructe de mare: fara otet nici nu merita sa consumam aceste produse, atat de util este acesta pentru indepartarea mirosurilor neplacute si potentarea gustului.

Conservant: otetul este de neinlocuit la prepararea muraturilor, a conservelor diverse si chiar la conservarea unor fructe pentru iarna.

Potentiator arome: cativa stropi de otet adaugati in aproape orice fel principal vor creste savoarea si aroma mancarii.

Fragezeste carnea: cantitati infime de otet pot ajuta mult la obtinerea unor rezultate bune la mesele de carne.

Inlocuitor sare: prin fierberea pastelor in apa cu cativa stropi de otet si fara sare acestea capata un gust delicios si fierb mai repede.

Aluaturi si prajituri: da un plus de savoare si este util inclusiv pentru un aspect placut, stralucitor al aluaturilor daca se ung acestea catre final cu putin otet si se introduc din nou la cuptor. Si gustul prea dulce poate fi diminuat prin introducerea in reteta a unei linguri suplimentare de otet.

Dezinfectant: otetul poate fi folosit in solutie cu apa pentru a se dezinfecta suprafete sau ustensile din bucatarie.

Dezodorizant: solutia de apa cu otet va indeparta sigur si repede toate mirosurile din frigider sau alte zone din bucatarie. Trebuie insa diluata multumitor sau aerisit bine locul respectiv la final.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-12-11 Vizualizari: 5768


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Utilizarile multiple ale otetului in bucatarie, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Fiti atenti ca mancarea sa nu fie lasata niciodata mai mult de 2 ore la temperatura camerei.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Galangal
Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe p...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Singuratatea este pentru spirit ceea ce hrana este pentru corp"
Seneca
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro