Tips & tricks
Bucataria - sfaturi cool!

- Indepartati izurile neplacute de pe maini frecandu-le cu o lingura de inox sub jet de apa rece
- Boabele de cafea proaspete pot absorbi usor izul neplacut al manilor dumneavoastra
- Mancarea prea sarata se drege cu un cartof curatat care se arunca intreg in supa sau tocanita
- Ouale nu se sparg la fiert daca adaugam putina sare in apa
- Citricele si rosiile nu se aseaza alaturat in frigider
- Bananele pot grabi procesul de coacere al altor fructe deci plasati-le separat in frigider
- Gustul si mirosul de mancare arsa se inlatura cu cantitati infime de zahar care se adauga treptat in mancare pana ce e buna de consumat
- Orezul prins la fiert isi recapata aroma originala daca plasam deasupra sa o felie de paine care sa absoarba mirosul greu
- Oaule de consum care plutesc in apa sunt stricate
- Popcornul se face mai repede si mai pufos daca il inmuiem 10 minute in apa si apoi il uscam usor inainte de a-l introduce la copt
- Cartofii se pastreaza mai proaspeti in saci daca adaugam intre ei si unul sau doua mere
- Apa in care au fiert pastele e buna pentru udat plantele, dupa ce se raceste multumitor
- Putin otet picurat pe carnea congelata ajuta la fragezirea acesteia si grabeste procesul de dezghetare
- La curatat ceapa indepartati intotdeauna prima foaie de sub coaja si veti lacrima mai putin
- Costita, carna grasa si slanina nu se fierb in apa cu sare deoarece pot deveni astfel mai toxice
- Supele si tocanitele prea grase pot fi imbunatatite prin adaugarea unui cub de gheata care sa colecteze grasimea
- Boabele de cafea proaspete pot absorbi usor izul neplacut al manilor dumneavoastra
- Mancarea prea sarata se drege cu un cartof curatat care se arunca intreg in supa sau tocanita
- Ouale nu se sparg la fiert daca adaugam putina sare in apa
- Citricele si rosiile nu se aseaza alaturat in frigider
- Bananele pot grabi procesul de coacere al altor fructe deci plasati-le separat in frigider
- Gustul si mirosul de mancare arsa se inlatura cu cantitati infime de zahar care se adauga treptat in mancare pana ce e buna de consumat
- Orezul prins la fiert isi recapata aroma originala daca plasam deasupra sa o felie de paine care sa absoarba mirosul greu
- Oaule de consum care plutesc in apa sunt stricate
- Popcornul se face mai repede si mai pufos daca il inmuiem 10 minute in apa si apoi il uscam usor inainte de a-l introduce la copt
- Cartofii se pastreaza mai proaspeti in saci daca adaugam intre ei si unul sau doua mere
- Apa in care au fiert pastele e buna pentru udat plantele, dupa ce se raceste multumitor
- Putin otet picurat pe carnea congelata ajuta la fragezirea acesteia si grabeste procesul de dezghetare
- La curatat ceapa indepartati intotdeauna prima foaie de sub coaja si veti lacrima mai putin
- Costita, carna grasa si slanina nu se fierb in apa cu sare deoarece pot deveni astfel mai toxice
- Supele si tocanitele prea grase pot fi imbunatatite prin adaugarea unui cub de gheata care sa colecteze grasimea
Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-12-16 Vizualizari: 4018
Daca ti-a placut articolul Bucataria - sfaturi cool!, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Asigurati-va din timp ca detineti toate ustensilele cerute de un gatit de calitate.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta