193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Lista de ingrediente pentru Sarbatori

Lista de ingrediente pentru Sarbatori

      Trimite pe mail Printeaza
Lista de ingrediente pentru Sarbatori
Cumparaturile pentru masa de Craciun sau cea de Anul Nou sunt destul de diferite de cumparaturile facute in restul anului si de aceea este nevoie mereu de ceva in plus in aceasta perioada, nu intotdeauna la indemana daca nu ai acces la o lista cat de cat completa de ingrediente din care sa selectezi acele produse sau ingrediente pe care stii cu siguranta ca le vei folosi la felurile de mancare pe care ai de gand sa le pregatesti cu aceste ocazii.

Intrucat la mesele sarbatoresti nu poti avea succes daca nu incluzi obligatoriu si aperitive diverse impreuna cu bauturi de tot felul, care sa acompanieze fericit desertul si felurile principale de mancare, lista urmatoare include intreaga gama de produse la care se poate apela atunci cand iti doresti sa faci cumparaturile pentru masa de Craciun sau aceea de Anul Nou. Majoritatea ingredientelor alimentare sunt usor de gasit in comertul romanesc si nici nu costa o avere ca sa se planga cineva ca nu si le-ar putea procura din lipsa de fonduri:

I. Zarzavaturi, legume, fructe
1. Cartofi rosii, albi si fulgi de cartofi pentru piure
2. Cartofi dulci pentru gratare si ingrediente in retete diverse
3. Varza alba si varza rosie pentru gatit si ornat, dar si meniu vegetarian
4. Varza murata pentru sarmalute si moare de varza de cea mai buna calitate
5. Varza de Bruxelles - meniu vegetarian sau aperitiv
6. Broccoli - meniu vegetarian sau aperitiv
7. Fasole mare si mica, rosie, alba sau orice alt sortiment, la alegere - meniu vegetarian
8. Mazare verde la conserva sau congelata
9. Morcovi, telina, pastarnac, patrunjel, conopida
10. Patrunjel verde, marar si leustean verde
11. Salata de laptuci, spanac sau alte sortimente de salata verde - meniu vegetarian
12. Ciuperci proaspete, marinate sau la conserva - meniu vegetarian sau aperitiv
13. Ceapa alba, rosie, ceapa frantuzeasca, de toate dimensiunile
14. Mere si pere pentru gatit si/sau pentru servit la desert
15. Lamai, portocale, mandarine, clementine etc. pentru gatit si/sau desert
16. Condimente: salvie, cimbru, menta, rosmarin, busuioc, usturoi, papricas, piper alb, negru, coriandru, ienibahar, scortisoare, nucsoara, de preferat cam toata gama de condimente, oferita si la pachete promotionale, complete
17. Fructe uscate si conservate: stafide, migdale, curmale, smochine, prune, fructe de padure si altele
18. Soia, tofu si produse din soia - meniu vegetarian
19. Vinete congelate, ardei grasi proaspeti sau congelati, ardei iuti
20. Muraturi, castraveti, gogonele, ardei, rosii, conopida, pepene rosu si altele
21. Banane, pepene galben, kiwi, ananas, papaia, struguri proaspeti orice se gaseste pentru gatit, dar si un efect deosebit la desert

II. Produse de bacanie
1. Orez cu bob lunguiet si orez cu bobul scurt
2. Orez brun
3. Bicarbonat de sodiu, praf de vanilie si praf de copt
4. Drojdie pentru copt, uscata sau nu dupa preferinte
5. Paine alba, integrala, de secara in forma de bulci si franzela sau paine la tava ori impletita
6. Zahar alb si zahar brun
7. Unt si smantana, fie degresate fie nu asa cum preferati sa realizati retetele culinare
8. Ulei alimentar din ulei de floarea-soarelui, de masline, de arahide etc.
9. Branzeturi la alegere, cas, cascaval, burduf, branza dulce de vaca, parmesan, camembert etc.
10. Budinca instant sau ingrediente specifice
11. Oua de gaina, albe si rosii
12. Faina de porumb
13. Gris alimentar
14. Faina alba simpla sau gata preparata pentru aluaturi
15. Frisca vegetala si/sau animala, la alegere
16. Siropuri de fructe la alegere, de mere, de visine, de afine, de menta etc.
17. Jeleuri de fructe
18. Lapte gras si degresat, lapte batut
19. Suc de lamaie concentrat si natural
20. Hartie de bucatarie, folie de aluminiu, folie de plastic etc.
21. Mustar dulce si iute
22. Miez de nuca si alune din toata gama disponibila pe piata romaneasca
23. Suc natural de portocale pentru retetele culinare
24. Sos Worcestershire
25. Optional, suc concentrat din peste, carne de pui, zarzavaturi sau din vita; recomandat totusi sa fie preparat acasa
25. Esente naturale pentru gatit (lamaie, rom, vanilie etc.)
26. Vin alb sec pentru gatit
27. Tigarete, trabucuri, tigari de foi, la alegere

III. Carne si produse din carne
1. Oase de pui, oase garf sau alte sortimente pentru ciorbe sau sucuri concentrate din zeama de carne
2. Carne tocata simpla sau in amestec
3. Slanina simpla, slanina afumata, slanina fiarta pentru gatit
4. Carne de vita, fara grasime (se sectioneaza cu atentie si se indeparteaza inainte de gatit)
5. Carne de porc, fara grasime (se sectioneaza cu atentie si se indeparteaza inainte de gatit)
6. Carne de oaie, la alegere si in functie de producator
7. Carne de pasare, gaina, curcan, rata, gasca
8. Mezeluri, salam si parizer, la alegere
9. Carnati simpli si in sange, carnati afumati, carnati ardelenesti, carnati gata preparati sau semipreparati, crenvursti etc.
10. Ficat de porc, vita, ficatei pasare
11. Sunca din intreaga gama, la alegere
12. Afumaturi, asa cum crede fiecare ca poate servi la masa
13. Pateuri, carne conservata etc., in special ca ingrediente in retetele culinare
14. Selectii carne pentru racituri

IV. Bauturi alcoolice si racoritoare
1. Vinuri rosii - Cabernet Sauvignon, Bordeaux, Murfatlar, Beaujolais, Burgundia, Merlot etc
2. Vinuri albe - Chardonnay, Sauvignon Blanc, Muscat, Chablis, Riesling etc., vinuri demiseci si dulci
3. Vin spumos si sampanie
4. Vin de Porto si Sherry
5. Coniacuri si brandy
6. Whisky
7. Gin si lichioruri
8. Apa tonica
9. Apa minerala
10. Bere, la alegere
11. Suc de portocale preparat sau nu in casa, de mandarine, de fructe, la alegere
12. Bauturi, de preferat, slab alcoolizate, "de cursa lunga", precum tuica fiarta sau diluata ori rachiul de fructe
13. Palinca de prune, tuica tare si alte sortimente similare, servite doar ca aperitiv, inainte de felurile principale
14. Punch, la alegere
15. Gheata pentru servit (puteti pregati din timp cuburi de gheata chiar si din vin alb sau din suc de portocale, din cola ori alte bauturi)
16. Ceai negru, ceai verde, ceaiuri din retete speciale





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-12-25 Vizualizari: 21784


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Lista de ingrediente pentru Sarbatori, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Semintele paradisului
Semintele paradisului (Aframomum melegueta) sunt inrudite cu ghimbirul si provin din familia Zingibe...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Singuratatea este pentru spirit ceea ce hrana este pentru corp"
Seneca
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro