193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Prepararea crevetilor

Prepararea crevetilor

      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza
Prepararea crevetilor
Crevetii nu se gasesc in fiecare zi pe mesele traditionale romanesti insa nu trebuie ignorati deoarece carnea lor frageda este foarte buna pentru sanatate, dar si pentru diete. Nu va lasati intimidati de aspectul lor sau de faptul ca este ceva ce nu ati mai gatit inainte, incercati sa faceti fata in bucatarie si unui meniu care nu se gaseste la mesele tale obisnuite.

Etape pentru crevetii ce depasesc mai mult de 10 cm:
- pune apa la fiert;
- adauga jumatate de lingurita de sare;
- poti scoate cochilia inainte de fierbere sau dupa fierbere;
- se lasa la fiert in jur de 5 minute;
- daca nu sunteti siguri ca sunt fierti atunci puteti scoate un crevete, gustati carnea, daca e gata ii puteti scoate insa daca consideri ca mai trebuie fierti atunci ii mai lasi 3 minute.
- dupa ce sunt fierti scoteti-i cu o paleta pe toti cat mai repede.

Curatarea lor:
Nu este o priveliste prea placuta, insa...curaj. Cel mai bine este sa punem crevetii la fiert cu tot cu cochilie (inclusiv: cap, picioruse); dupa ce trec cele cinci minute ii scoatem si ii racim sub un jet de apa rece. Dupa care incepe munca, luam cate un crevete, iar cu ajutorul degetelor, "indepartam" capul si piciorusele, cochilia va iesi foarte usor pentru ca se desprinde exact ca o folie de plastic (cu tot cu picioruse). Atentie, nu va grabiti la curatat deoarece nu ati vrea ca in mijlocul cinei sa va treziti cu o bucatica de cochilie prin cerul gurii. Totodata exista de-a lungul coloanei lor o vena de sange, o veti descoperi repede deoarece dupa fiebere ia o culoare neagra, o puteti indeparta sau nu, aceasta nu are un efect negativ asupra gustului si nici asupra sanatatii.

Sfaturi:
- nu lasati crevetii prea mult la fiert, altfel carnea se va intari si isi va pierde din gust.
- pentru a scapa de mirosul neplacut inainte de a-i adauga la mancarea pregatita, asezati-i intr-un bol peste care turnati sos de soia, mirosul va disparea rapid, iar crevetii nu-si vor pierde savoarea.
- pe cat posibil cumparati creveti inghetati pentru ca fara a fi pusi la inghetat acestia rezista doar 24 de ore. Asa ca daca nu locuiti intr-un port in care se comercializeaza creveti proaspeti atunci achizitionati-i congelati.





Postat de Raluca Rusu pe data de 2009-01-19 Vizualizari: 8797


      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza


Adauga comentariu articol - coolinaria.roAdauga un comentariu
Nume*
E-mail*(Nu va fi publicat)
Caractere disponibile 500 .
Cod de verificare*


Daca ti-a placut articolul Prepararea crevetilor, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Secretele gatitului cu vin
Daca ai cateva sticle de vin, primite cadou sau cumparate la promotie, si nu stii ce sa faci cu ele, e timpul sa le folosesti in retetele tale. Vinul este un inlocuitor excelent pentru grasime, deoare
5 greseli atunci cand faci cuscus
Atunci cand vine vorba de gatit o garnitura, exista destul de multe optiuni mai usor de facut decat cuscus. Totusi, atunci cand este gatit bine, el este delicios si chiar rapid - poate fi facut in doa
Cum gatim cu pudra de chili
Pudra de chili se gaseste in orice supermarket sau plafar si este un condiment care nu ar trebui sa-ti lipseasca din bucatarie. Mai ales daca iti plac mancarurile picante, e important sa stii cum sa f
Cum sa gatesti penne ca la carte
Pennele, acele paste tubulare, sunt printre cele mai cunoscute tipuri. Ele sunt gatite bine atunci cand isi mentin forma si au o textura potrivita, nici prea moale, nici prea crocanta. Iata cateva sfa
Ce sa gatesti cu ouale fierte
Ouale fierte sunt foarte bune si mancate simple, la micul dejun sau la pranz, insa acestea pot fi folosite in multe retete. Daca ti-e pofta de oua fierte, insa te-ai saturat sa le mananci goale, incea
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Galangal
Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe p...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Oamenii de rand traiesc ca sa manance si sa bea. Oamenii de valoare mananca si beau ca sa simta ca traiesc"
Socrate
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro



DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decorix egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro -  Moda, calatorii, shopping, lifestyle manualeauto.ro - Manuale Auto newspad.ro - Ultimele stiri online Brico Mall Newsman coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare savuros.com - Cele mai savuroase retete lookbook.ro - LookBook mercatino.ro dazoot.ro - Dazoot Software cascada.ro - Vila Cascada