193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Prepararea crevetilor

Prepararea crevetilor

      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza
Prepararea crevetilor
Crevetii nu se gasesc in fiecare zi pe mesele traditionale romanesti insa nu trebuie ignorati deoarece carnea lor frageda este foarte buna pentru sanatate, dar si pentru diete. Nu va lasati intimidati de aspectul lor sau de faptul ca este ceva ce nu ati mai gatit inainte, incercati sa faceti fata in bucatarie si unui meniu care nu se gaseste la mesele tale obisnuite.

Etape pentru crevetii ce depasesc mai mult de 10 cm:
- pune apa la fiert;
- adauga jumatate de lingurita de sare;
- poti scoate cochilia inainte de fierbere sau dupa fierbere;
- se lasa la fiert in jur de 5 minute;
- daca nu sunteti siguri ca sunt fierti atunci puteti scoate un crevete, gustati carnea, daca e gata ii puteti scoate insa daca consideri ca mai trebuie fierti atunci ii mai lasi 3 minute.
- dupa ce sunt fierti scoteti-i cu o paleta pe toti cat mai repede.

Curatarea lor:
Nu este o priveliste prea placuta, insa...curaj. Cel mai bine este sa punem crevetii la fiert cu tot cu cochilie (inclusiv: cap, picioruse); dupa ce trec cele cinci minute ii scoatem si ii racim sub un jet de apa rece. Dupa care incepe munca, luam cate un crevete, iar cu ajutorul degetelor, "indepartam" capul si piciorusele, cochilia va iesi foarte usor pentru ca se desprinde exact ca o folie de plastic (cu tot cu picioruse). Atentie, nu va grabiti la curatat deoarece nu ati vrea ca in mijlocul cinei sa va treziti cu o bucatica de cochilie prin cerul gurii. Totodata exista de-a lungul coloanei lor o vena de sange, o veti descoperi repede deoarece dupa fiebere ia o culoare neagra, o puteti indeparta sau nu, aceasta nu are un efect negativ asupra gustului si nici asupra sanatatii.

Sfaturi:
- nu lasati crevetii prea mult la fiert, altfel carnea se va intari si isi va pierde din gust.
- pentru a scapa de mirosul neplacut inainte de a-i adauga la mancarea pregatita, asezati-i intr-un bol peste care turnati sos de soia, mirosul va disparea rapid, iar crevetii nu-si vor pierde savoarea.
- pe cat posibil cumparati creveti inghetati pentru ca fara a fi pusi la inghetat acestia rezista doar 24 de ore. Asa ca daca nu locuiti intr-un port in care se comercializeaza creveti proaspeti atunci achizitionati-i congelati.





Postat de Raluca Rusu pe data de 2009-01-19 Vizualizari: 8904


      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza


Adauga comentariu articol - coolinaria.roAdauga un comentariu
Nume*
E-mail*(Nu va fi publicat)
Caractere disponibile 500 .
Cod de verificare*


Daca ti-a placut articolul Prepararea crevetilor, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Sfaturi pentru supa de rosii
Supa de rosii este foarte buna si foarte raspandita in dieta romanilor. Ea este delicioasa si acum, vara, deoarece poate fi consumata si rece. Iata cateva moduri prin care iti poti imbunatati orice re
Cum sa prepari o salata ca la resturant
Salatele servite la restaurante pot parea speciale, deoarece contin amestecuri interesante si ingrediente neobisnuite, dar, cand incerci sa le recreezi acasa, nu mai par atat de bune. Iata cateva sfat
Sfaturi pentru felia perfecta de paine prajita
Painea prajita se face simplu si este minunata la micul dejun. Totusi, uneori te poti trezi cu felii arse, neprajite sau care, pur si simplu, nu arata cum ar trebui. Iata principalele lucruri de care
5 sfaturi pentru mancare thailandeza
Mancarea thailandeza se poate gasi la restaurantele cu acest specific, insa o putem prepara la fel de usor si acasa. Daca nu ai mai incercat-o pana acum, poti incepe prin a integra cateva elemente de
5 greseli atunci cand gatim fasole uscata
Fasolea uscata este ieftina, usor de preparat si foarte sanatoasa. Chiar daca e putin mai complicat de pregatit decat cea la conserva, are un gust mult mai bun si o textura mai placuta. Ca sa gatesti
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nimic nu va aduce beneficii mai mari pentru sanatate umana si nu va creste sansele de supravietuire a vietii pe Pamant ca evolutia catre o dieta vegetariana"
Albert Einstein
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro



DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decorix egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro -  Moda, calatorii, shopping, lifestyle manualeauto.ro - Manuale Auto newspad.ro - Ultimele stiri online Brico Mall Newsman coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare savuros.com - Cele mai savuroase retete lookbook.ro - LookBook mercatino.ro dazoot.ro - Dazoot Software cascada.ro - Vila Cascada