193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Prepararea crevetilor

Prepararea crevetilor

      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza
Prepararea crevetilor
Crevetii nu se gasesc in fiecare zi pe mesele traditionale romanesti insa nu trebuie ignorati deoarece carnea lor frageda este foarte buna pentru sanatate, dar si pentru diete. Nu va lasati intimidati de aspectul lor sau de faptul ca este ceva ce nu ati mai gatit inainte, incercati sa faceti fata in bucatarie si unui meniu care nu se gaseste la mesele tale obisnuite.

Etape pentru crevetii ce depasesc mai mult de 10 cm:
- pune apa la fiert;
- adauga jumatate de lingurita de sare;
- poti scoate cochilia inainte de fierbere sau dupa fierbere;
- se lasa la fiert in jur de 5 minute;
- daca nu sunteti siguri ca sunt fierti atunci puteti scoate un crevete, gustati carnea, daca e gata ii puteti scoate insa daca consideri ca mai trebuie fierti atunci ii mai lasi 3 minute.
- dupa ce sunt fierti scoteti-i cu o paleta pe toti cat mai repede.

Curatarea lor:
Nu este o priveliste prea placuta, insa...curaj. Cel mai bine este sa punem crevetii la fiert cu tot cu cochilie (inclusiv: cap, picioruse); dupa ce trec cele cinci minute ii scoatem si ii racim sub un jet de apa rece. Dupa care incepe munca, luam cate un crevete, iar cu ajutorul degetelor, "indepartam" capul si piciorusele, cochilia va iesi foarte usor pentru ca se desprinde exact ca o folie de plastic (cu tot cu picioruse). Atentie, nu va grabiti la curatat deoarece nu ati vrea ca in mijlocul cinei sa va treziti cu o bucatica de cochilie prin cerul gurii. Totodata exista de-a lungul coloanei lor o vena de sange, o veti descoperi repede deoarece dupa fiebere ia o culoare neagra, o puteti indeparta sau nu, aceasta nu are un efect negativ asupra gustului si nici asupra sanatatii.

Sfaturi:
- nu lasati crevetii prea mult la fiert, altfel carnea se va intari si isi va pierde din gust.
- pentru a scapa de mirosul neplacut inainte de a-i adauga la mancarea pregatita, asezati-i intr-un bol peste care turnati sos de soia, mirosul va disparea rapid, iar crevetii nu-si vor pierde savoarea.
- pe cat posibil cumparati creveti inghetati pentru ca fara a fi pusi la inghetat acestia rezista doar 24 de ore. Asa ca daca nu locuiti intr-un port in care se comercializeaza creveti proaspeti atunci achizitionati-i congelati.





Postat de Raluca Rusu pe data de 2009-01-19 Vizualizari: 7903


      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza


Adauga comentariu articol - coolinaria.roAdauga un comentariu
Nume*
E-mail*(Nu va fi publicat)
Caractere disponibile 500 .
Cod de verificare*


Daca ti-a placut articolul Prepararea crevetilor, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Cum sa gatesti cu branza
Probabil te-ai obisnuit sa mananci branza alaturi de legume, in paste sau omlete. Dar iata cum o poti folosi la potentialul ei maxim. Urmeaza aceste sfaturi si transforma-ti preparatele cu branza in d
6 sfaturi pentru un gratar reusit
Vara este anotimpul gratarelor in aer liber. Poti pune pe gratar aproape orice, de la fructe si legume, pana la carne si deserturi. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa pregatesti cele mai bune man
Cum sa alegi uleiul de masline
Multe retete iti cer sa folosesti ulei de masline, dar in supermarket sunt atat de multe feluri, cum poti sti pe care sa il alegi? Iata principalele diferente intre uleiul de masline obisnuit si cel e
Toppinguri surprinzatoare pentru pizza ta
Oricine iubeste o pizza bine facuta. Toppingurile sunt cele care o fac cu adevarat sa straluceasca. Nu te limita la retetele obisnuite si experimenteaza. Iata cateva toppinguri neobisnuite, dar delici
Cum sa plantezi busuioc
Nu e nimic mai frumos decat sa iei busuioc proaspat din gradina si sa-l pui direct in mancare. O singura planta iti va oferi cam o jumatate de cana de frunze pe saptamana. Nici daca stai la bloc nu e
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru niste musafiri neasteptati, o pizza comandata, servita cu fast, este solutia perfecta.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Maioneza
Maioneza este un condiment obtinut din ulei vegetal, galbenus de ou si otet sau zeama de lamaie. Are...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cu bucataria plina saracia e vecina"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro


Statistici T5

DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decorix egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro -  Moda, calatorii, shopping, lifestyle manualeauto.ro - Manuale Auto newspad.ro - Ultimele stiri online Brico Mall Newsman coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare savuros.com - Cele mai savuroase retete lookbook.ro - LookBook mercatino.ro dazoot.ro - Dazoot Software cascada.ro - Vila Cascada