193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Trucuri pentru scoici delicioase

Trucuri pentru scoici delicioase

      Trimite pe mail Printeaza
Trucuri pentru scoici delicioase
Considerate de chinezi ca fiind adevarate medicamente, scocile, fie ele de apa dulce sau de mare, erau consumate ca si astazi sub diverse forme: crude, fierte, gratinate, divers condimentate. Aceste mici vietati acvatice contin vitamina B12, care sustine functiile creierului, fier si minerale (magneziu si potasiu). In plus, pentru tratarea diverselor afectiuni se utiliza un praf obtinut din cochilii prin anumite metode si combinat cu alte substante terapeutice.

Desi la noi sunt considerate o delicatesa, in tarile care sunt in mare parte inconjurate de mare, precum Franta sau Italia, acestea sunt alimente relativ obisnuite, in fiecare tara existand retete specifice, ce includ legume si condimente autohtone. Nu multi apreciaza gustul pe care il au scoicile crude, insa gatite adecvat devin mancaruri delicioase si sanatoase.

Cel mai uzual mod de preparare al scoicilor este fierberea cu diverse legume si condimente, in functie de reteta. Pentru aceasta se utilizeaza oale speciale, ce au si capacul adanc, asemanator unei cratite, capac ce permite o mai buna circulatie a aburilor, permitand coacerea perfecta a scoicilor. O astfel de oala ar trebui sa aiba o capacitate de cel putin 3 kilograme, portia pentru o persoana fiind de 1-1,5 kilograme. Gatirea adecvata a scoicilor presupune cunosterea anumitor trucuri. Astfel ca, daca sunt achizitionate proaspete, acestea trebuiesc clatite bine si lasate aproximativ cinci minute in apa rece. Daca cele care se deschid in acest timp sunt ciocanite usor si nu se inchid la loc, atunci nu sunt bune si trebuie aruncate. Timpul de fierbere nu trebuie sa fie foarte mare: 8-10 minute sunt suficiente. Dupa fierbere, scoicile ar trebui sa fie deschise, de aceea, cele ce sunt gasite tot inchise sunt considerate a nu fi bune pentru consum. Cele congelate sau ambalate sunt deja pre-fierte, astfel incat nu mai necesita fierbere ci pot fi doar incalzite sau putin calite.

Retetele sunt diverse, insa majoritatea includ legume precum morcov, telina, ceapa, usturoi sau praz, putina smantana sau branza si bere blonda sau vin alb demisec. In functie de gust se mai folosesc si condimente si plante aromatice. Dupa ce sunt preparate, scoicile se consuma cu legumele respective, cu garnituri, sau cu sosuri specifice. Scoicile fierte se aduc la masa chiar in oala in care au fost preparate, capacul acesteia fiind utilizat pentru a fi puse in el cochiliile goale.

Articol preluat de pe Decoblog.ro





Postat de Imbrea Cosmina pe data de 2010-01-13 Vizualizari: 23380


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Trucuri pentru scoici delicioase, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Apelati la retete mai exotice si ingrediente de succes pe care nu vi le permiteti de obice.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Galangal
Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe p...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cat de usor rastoarna vantul un copacel firav. Cauta fericirea in simturi, rasfata-te cu mancare si somn si astfel, vei fi si tu dezradacinat"
Buddha
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro