193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Micul dejun rapid, usor, perfect

Micul dejun rapid, usor, perfect

      Trimite pe mail Printeaza
Micul dejun rapid, usor, perfect
Se stie bine ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Nutritionistii sunt de acord ca obiceiul de a lua micul dejun zilnic ne scuteste de multe neplaceri: boli, lipsa de energie, cresterea greutatii cauzata de “incarcarea” celorlalte mese. Cea mai invocata cauza pentru care se sare peste masa de dimineata este lipsa timpului, care abia e suficient sa ne pregatim si sa ajungem la serviciu sau la scoala.

Cum insa traim intr-o lume moderna, putem beneficia de ustensile care ne fac viata mai usoara. In plus, cateva trucuri si putina organizare vor face ca micul dejun zilnic sa nu mai fie o problema. Specialistii recomanda ca la prima masa a zilei sa consumam alimente cu un continut crescut de fibre, precum fructele, legumele si cerealele integrale. Acestea se gasesc sub diverse forme si le putem prepara in multe feluri.

Cu ajutorul ustensilelor potrivite, pregatirea si servirea micului dejun va dura mai putin si vom avea timp sa ne savuram gustarea. De exemplu, daca preferati painea prajita (care este si mai indicata) puteti folosi un aparat special sau un repartitor cu ajutorul carora puteti praji feliile chiar pe ochiul aragazului. Daca vreti sa faceti sandvisuri si dispuneti de un prajitor de paine, folositi un saculet special in care puneti sandvisul pregatit si il introduceti in aparat. Astfel obtineti rapid un sandvis cu paine prajita, care poate fi luat la pachet daca se intampla sa nu mai aveti timp. Daca insa dispuneti de cateva momente in plus, puteti folosi modelele pentru paine prajita pentru a aduce un zambet la micul dejun.

Gogosile sau clatitele sunt delicioase si pot fi preparate cu ajutorul unei tigai cu forme, care va face ca totul sa dureze doar cateva minute. Aceasta tigaie este utila mai ales daca trebuie sa pregatiti micul dejun pentru mai multe persoane. Pentru o omleta perfecta este recomandata o tigaie rabatabila, care permite coacerea adecvata pe ambele parti si este usor de manevrat: fara stropi, fara bataie de cap. Apoi, deasupra omletei, sau a unor tartine, puteti razui putina branza, cu ajutorul linguritei-razatoare.

Ca bautura pentru micul dejun, pe langa ceaiuri, iaurt, lapte si cafea, sunt recomandate sucurile de fructe sau de legume, fara conservanti si indulcitori. Aceste sucuri sunt pline de vitamine si antioxidanti, sunt gustoase si pot fi preparate usor si acasa, cu ajutorul unui blender.





Postat de Imbrea Cosmina pe data de 2010-01-13 Vizualizari: 6009


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Micul dejun rapid, usor, perfect, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Papadia
Papadia (Taraxacum officinale) si-a dobandit un loc binemeritat in traditia culinara gratie grecilor...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ca sa faci o placinta cu mere din nimic, trebuie ca mai intai sa creezi universul"
Carl Sagan
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro