193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» 10 NU-uri la cina

10 NU-uri la cina

      Trimite pe mail Printeaza
10 NU-uri la cina
Indiferent ca iei cina acasa sau mergi la cineva in vizita si esti invitat sa ramai si la cina sunt cateva reguli ce trebuie respectate cu sfintenie daca vrei ca relatia cu persoana care pregateste cina sa ramana una la fel de frumoasa ca si inainte.

Este adevarat, sunt situatii in care ne vine sa aruncam mancarea pe geam sau sa o ascundem prin servetele totusi trebuie sa existe un minim de respect pentru bucatar/bucatareasa asa ca daca ai comentarii de facut le poti face ceva mai tarziu odata ajuns in intimitatea propriei tale case.

Cele zece nu-uri:
1. - nu spune ce gandesti, chiar daca friptura ti se pare dezgustatoare, mai bine scuza-te ca nu poti manca din cauza unei proaste digestii si vei servi doar salata.
2. - nu critica modul in care sunt asezate tacamurile sau alte ustensile de pe masa de fata cu gazda si nici macar in absenta acesteia.
3. - nu te scobi intre dinti cu ajutorul propriilor unghii, este mult prea nepoliticos si foarte dizgratios; daca simti nevoia atunci ia o scobitoare, scuza-te si realizeaza aceasta actiune la baie.
4. - nu cumva sa te stergi de haine sau de fata de masa in cazul in care te murdaresti pe maini, chiar daca nu ai un servetel, cere gazdei sau intreab-o de unde ai putea lua chiar tu unul.
5. - nu sorbi, fie ca servesti o cafea, pahar cu vin, supa sau orice altceva; incearca pe cat posibil sa nu sorbi la masa, este un sunet foarte deranjant pentru celelalte persoane de la masa.
6. - nu molfai cu gura deschisa, nimic nu este mai neplacut decat atunci cand te uiti peste masa si vezi o persoana cum molfaie prezentandu-si intreaga sa cavitatea bucala in exercitiul functiunii.
7. - abtine-te de la comentarii de genul, "acestei salate sau supe i-ar fi trebuit mai multa sare sau piper", este o totala lipsa de respect fata de persoana care a gatit masa, oricat de nevinovata pare fraza ea taie ca un cutit.
8. - odata ce esti invitat la cina nu incepe sa te lauzi cat de bine stii tu sa gatesti si ce bune iti ies preparatele ci mai bine fa o invitatie unde tu vei fi persoana care va pregati bucatele. In acest moment gazda trebuie laudata, nu tu.
9. - nu vorbi la telefon in timp ce mananci, nimic nu este mai deranjant la masa decat sa fii nevoit sa asculti conversatia altei persoane la telefon, inchide mobilul sau da-l pe silentios si daca este neaparat nevoie sa raspunzi atunci ridica-te de la masa si poarta convorbirea in alta camera.
10. - nu uita sa feliciti gazda inainte de plecare pentru preparate, dar si pentru atmosfera placuta (cateva complimente pentru a-i mangaia orgoliul nu-i vor dauna).





Postat de Raluca Rusu pe data de 2009-01-19 Vizualizari: 2796


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 10 NU-uri la cina, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Adevarurile care raman doar in minte si nu sunt traite practic ne hranesc tot atat de putin ca o mancare ce ramane in camara"
Richard Wurmbrand
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro