193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Ce ne invata gospodinele?

Ce ne invata gospodinele?

      Trimite pe mail Printeaza
Ce ne invata gospodinele?
- Pentru a presara uniform cu faina tavile de copt si suprafetele de framantat puteti folosi si un ciur sau o sita.
- Atunci cand amestecati ingredientele intr-un recipient care nu are stabilitate plasati un prosop de bucatarie dedesubt si va veti face treaba mai usor.
- Ingredientele uscate dintr-o reteta, care trebuie amestecate bine, pot fi omogenizate si cu telul de bucatarie.
- Ingrediente de tipul untului, a laptelui sau ouale pentru copt trebuie lasate sa atinga temperatura camerei inainte de a fi folosite la gatit.
- Albusul de oua se bate mai usor daca adaugati si putina sare.
- Aluatul lasat la dospit poate fi incetinit prin plasare la frigider daca aveti activitati urgente de facut si nu mai puteti astepta sa creasca.
- Fructele pentru salata trebuie feliate imediat dupa ce le scoateti de la frigider intrucat treaba merge asa mai usor.
- Citricele se decojesc mai usor si au si mai mult suc daca le punem in apa clocotita timp de 1 minut.
- Puteti pastra coaja de la lamai si portocale pentru gatit pe mai multa vreme daca o dati prin razatoare si o puneti in pungi sigilate la frigider.
- Zeama de lamaie ajuta la regenerarea aspectului placut al celor mai multe dintre fructele si legumele pe care doriti sa le serviti fie crude fie in salate sau ca ingrediente la gatit.
- Cartofii se gatesc mai repede daca se inmoaie in apa sarata inainte de a fi preparati.
- Cartofii curatati pot fi pastrati pentru a doua zi la frigider intr-un recipient acoperit cu apa si cativa stropi de otet.
- La prepararea ciupercilor nu indepartati niciodata pielita de pe caciula deoarece aici se afla multe nutrimente si veti pierde astfel si parfumul placut al mancarii de ciuperci.
- Ceapa tocata, folosita ca ingredient pentru prajeli diverse, va fi mai bine rumenita daca se inmoaie cateva minute in lapte inainte de a fi pusa in tigaie.
- Ardeii grasi si rosiile pot fi tinuti la congelator pentru multa vreme, dar trebuie taiati si curatati de seminte mai inainte de aceasta
- Frunzele de salata trebuie mai degraba rupte cu mana la dimensiunea dorita si nu taiate cu cutitul pentru a-si pastra prospetimea.
- Carnea se taie mai usor si mai sigur daca este usor inghetata.
- Pestele congelat poate avea aspectul si gustul pestelui proaspat daca se inmoaie in lapte.
- Usturoiul nu se va mai lipi de cutit sau de suprafata de tocat daca trecem cutitul prin sare de bucatarie mai inainte de a incepe sa tocam usturoiul.
- Patrunjelul are o aroma mai placuta si mai plina daca se folosesc doar frunzele, fara codite. Pentru aceasta nu folositi cutitul ci un foarfece bun de bucatarie.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-01-22 Vizualizari: 7793


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Ce ne invata gospodinele?, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Procurati-va branza, ouale, laptele si smantana cat mai proaspete si dintr-o sursa de incredere.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca"
Benjamin Franklin
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro