193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Ce se intampla cu alimentele dupa ce ajung in stomac?...

Ce se intampla cu alimentele dupa ce ajung in stomac?

      Trimite pe mail Printeaza
Ce se intampla cu alimentele dupa ce ajung in stomac?
Imediat dupa ce ingeram alimentele la masa, organismul nostru trece la treaba si incepe sa descompuna aceste alimente pentru a le transforma in nutrimente pe care corpul sa le poata absorbi si folosi. Procesul de transformare a alimentelor incepe de fapt inca din cavitatea bucala, unde anumite enzime ajuta la descompunerea alimentelor in compusi mai simpli, prin mestecare indelunga. In stomac este continuata activitatea acetor enzime, aici existand si un mediu mai bun de lucru pentru ele.

Cateva ore mai tarziu, dupa ce mancarea bine dizolvata poate fi mutata din stomac catre intestinul subtire este desavarsit procesul de digestie prin absorbirea nutrimentelor necesare si transferarea lor in sange. Pancreasul joaca un rol important acum, el ajutand la absorbirea corecta a nutrimentelor in organism. Tot acum sunt obtinute zaharurile din sange, se descompun proteinele si se creeaza acizii grasi sau alte elemente esentiale pentru buna functionare a organismului.

Atunci cand absorbtia de nutrimente este finalizata, mancarea procesata este transferata in intestinul gros, unde continua procesul de descompunere a ei intr-un mediu populat de bacterii diverse si gaze precum hidrogenul sau metanul. Resturile alimentare trebuie astfel foarte bine descompuse, pentru a nu se rani peretii intestinului gros si apoi ele sunt eliminate prin excretie.

Principiul de functionare a sistemului digestiv si frumul alimentelor pare destul de simplu si nu ar trebui sa ne temem de nimic insa exista foarte multe alimente si lichide care au efecte adverse asupra procesului de digestie, iar daca aceste efecte se repeta de-a lungul timpului pot aparea probleme grave de sanatate si este de preferat ca acele produse despre care se stie clar ca afecteaza in rau activitatea sistemului digestiv sa fie consumate foarte rar sau chiar deloc.

O dieta sanatoasa, bazata pe produse naturale si gatite adecvat va oferi organismului necesarul sau de nutrimente, pe care sa le poate procesa si absorbi intr-un regim normal, dar daca vom suprasolicita organismul repetat si cu substante toxice, alcool, cafea sau alimente bogate in zahar, sare si grasimi cu siguranta el nu va mai putea face fata pentru multa vreme acestor solicitari si va fi nevoit sa cedeze mai devreme sau mai tarziu, permitand instalarea unor boli grave, de natura alimentara.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-01-22 Vizualizari: 8498


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Ce se intampla cu alimentele dupa ce ajung in stomac?, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Acaiul
Originand din zona Amazonului, fructele arborelui de acai au facut furori prin lumea civilizata in u...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Painea este temelia vietii"
Jonathan Swift
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro