193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Masurarea ingredientelor pentru reteta culinara

Masurarea ingredientelor pentru reteta culinara

      Trimite pe mail Printeaza
Masurarea ingredientelor pentru reteta culinara
Fara o masurare atenta si corecta a ingredientelor unei retete culinare nu vom reusi niciodata sa preparam mancare de calitate si nici nu vom capata o experienta utila ca bucatari. Mai ales acolo unde este vorba despre condimente, sare, zahar sau ingrediente pentru copt, nu vom putea face nimic fara echipamentul potrivit de masura.

Exista mai multe metode de masurare a ingredientelor pentru gatit, dar atunci cand apelam la retetele culinare trebuie sa respectam tehnica de masurat propusa acolo si de aceea este bine sa avem la indemana cam toate mijloacele de masurare a ingredientelor si sa nu ne limitam numai la o parte dintre acestea.

Lingurile de masurat, de exemplu, pot fi achizitionate din comert sau pot fi selectate acasa, fiind nevoie de 1 lingura mare standard si 1 lingurita standard, dar se recomanda un set dublu, fie din plastic fie din metal, deoarece anumite retete necesita masurarea atat de ingrediente uscate cat si de ingrediente lichide.

Seturile profesionale de linguri pentru masurat includ pe langa cele 4 linguri, 2 mari si 2 mici, si alte lingurite care reprezinta subunitati ale lingurei sau ale linguritei. Astfel, vom putea folosi lingurite de 1/2, 1/4 sau chiar 1/8 dintr-o lingura sau lingurita standard. Exista si linguri ajustabile, mai greu de gasit in comert, dar si ele foarte utile.

Canile de masurat sunt o alta modalitate utila de preparare cu mare exactitate a oricarei retete culinare, iar in acest caz vom putea alege intre cani ajustabile si cani standard, cani cu gradatii sau cani pentru ingrediente lichide si ingrediente solide. De obicei cele pentru lichide vor avea si gradatii, iar cele pentru solide nu, dar pot fi ajustabile.

Un set profesional de cani de masurat va contine pe langa canile standard pentru lichide si solide si cani mai mici, subunitati ale canii standard, reprezentand 1/2, 1/3, 1/4, 1/8 sau 2/3 dintr-o cana standard. Mai simplu este daca se apeleaza la canile ajustabile, care permit dimensionarea cantitatii de ingredient la cotele cerute de reteta culinara.

In afara de echipamentele de masurat prezentate anterior, in bucatarie va fi intotdeauna util si un cantar special de bucatarie, unde vom putea masura foarte exact cantitatea de ingrediente necesara la prepararea unei retete. Pe langa cantarul de bucatarie, foarte utile vor fi si echipamentele de masura pentru ingrediente lipicioase sau unsuroase, precum mierea de albine, uleiul, untul topit si altele.

Intrucat multe dintre retetele culinare din prezent provin din zone si culturi diferite este de asemenea util sa se foloseasca in bucatarie si un tabel al corespondentelor intre diferite sisteme de masurare a ingredientelor din intreaga lume precum si echipament de masura cu dubla functie, potrivite atat pentru sistemul european cat si pentru cel anglo-saxon.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-01-29 Vizualizari: 7519


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Masurarea ingredientelor pentru reteta culinara, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Folositi putine prajeli si condimente picante pentru masa de sarbatori si multe sosuri usoare.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Semintele paradisului
Semintele paradisului (Aframomum melegueta) sunt inrudite cu ghimbirul si provin din familia Zingibe...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curajul e ca iubirea, el vrea drept hrana speranta, nimic nu trebuie sa fie inaccesibil sperantelor, poti spera orice, pentru ca viata insasi e o speranta"
Oscar Wilde
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro