193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Serveste masa mai altfel

Serveste masa mai altfel

      Trimite pe mail Printeaza
Serveste masa mai altfel
Cine a pus regula ca trebuie sa mancam sezand la masa, uneori stand pe niste scaune putin confortabile, inconjurati de o atmosfera de cele mai multe ori de seriozitate si pe deasupra inhibati de tot felul de reguli de buna purtare nu a fost cu siguranta o persoana deosebit de inteligenta sau macar ceva mai inventiva. Este bine ca macar o data pe an sa ne putem rupe de aceste conventii ale servitului mesei si sa incercam ceva nou, putin scandalos poate, dar care sa ne permita sa mancam intr-un cadru complet nonconformist si incarcat de voie buna.

Mananca pe jos
De ce la masa? Ce te opreste sa pregatesti o seara memorabila, frumoasa si cu totul
neasteptata celor dragi sau poate doar unei persoane la care tii in mod deosebit. Pregateste o cina romantica la care el nu se asteapta nici in cele mai ascunse vise. Exista magazine cu tot felul de pernute, alege-le pe cele de culoare maronie, visinie, verzuie (inchis), bleu etc, o varietate de culori care sa inveseleasca placut camera unde vei servi masa. Aseaza apoi totul inspirandu-te putin din "1001 si una de nopti", imprastie pernute peste tot, acopera fereastra cu un material din dantela rosie, aprinde prin colturile incaperii lumanari parfumate in boluri mari care sa atraga atentia, iar in mijlocul camerei pune pe jos o placa pe care sa o acoperi cu un material in functie de gustul tau, de personalitatea ta si de ceea ce vrei sa exprimi.
Tacamuri si delicatese
Fiind si o seara mai deosebita nimeni nu te obliga sa folosesti furculita sau lingura (desi pot ajuta munca mult mai mult), de ce sa nu apelezi la niste betisoare chinezesti sau la propriile degete, nu uita intr-o astfel de seara nimic nu ar trebui sa fie asa cum este in mod obisnuit. Iar daca s-a rezolvat situatia cu tacamurile nu trebuie sa uitam de mancare, poti incerca o salata din fructe de mare (sigur nu se asteapta la asa ceva). Acestea se gasesc gata congelate si impachetate in orice supermarket.
Reguli de baza: fructele de mare se spala bine, se fierb, se calesc un pic in ulei si sunt gata, iar daca vrei totusi sa fie si mai special poti sa le amesteci cu o salata taiata marunt, impreuna cu cateva rosii pentru culoare si gust. Pentru a exista si o a doua varianta in cazul in care nu are curajul sa manance fructele de mare poti prepara orez cu creveti care sunt deliciosi si nici foarte scumpi, insa daca buzunarul te tine incearca un homar. Pentru desert pregateste asa-zisul bol de dragoste umplut cu frisca si cu tot felul de fructe mici si colorate, ca: zmeura, capsuni, coacaze, mure. Veti incheia astfel cina cu un gust foarte dulce (nu uita, la aceasta parte a cinei va puteti hrani reciproc, nimeni nu va fi prin preajma ca sa va judece).
Prin acest articol vrem sa va ajutam sa va bucurati de fiecare fantezie a voastra, este important sa puneti in practica tot ce este frumos si iti doresti cu adevarat si este la fel de important sa stim ca "printii" nostrii nu au puteri supranaturale si nu ne pot citi gandurile si din pacate rareori ghicesc ca am dori ceva deosebit, de aceea este bine sa ii ajutam noi pe ei si in plus iti pui visul in practica asa cum ti l-ai imaginat tu, tot ce trebuie sa faci este sa incerci.





Postat de Raluca Rusu pe data de 2009-01-19 Vizualizari: 3813


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Serveste masa mai altfel, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Anason
Anason
Anasonul este o planta mediteraneana inrudita cu mararul si coriandrul, de la care se folosesc in pr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"A citi fara sa gandesti e ca si cum ai manca fara sa digeri"
Edmund Burke
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro