193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Alimente care necesita atentie marita la gatit

Alimente care necesita atentie marita la gatit

      Trimite pe mail Printeaza
Alimente care necesita atentie marita la gatit
Dintre produsele pe care alegem sa le gatim in fiecare zi exista unele care necesita o atentie marita pe durata prepararii lor, iar aici trebuie sa amintim carnea si produsele din carne, ouale si pestele ori fructele de mare.

Carnea se stie ca poate dezvolta adevarate focare de infectie, sub forma unor culturi de bacterii deosebit de daunatoare pentru organism. Pentru a evita toxiinfectiile alimentare si imbolnavirile este nevoie de suporturi adecvate pentru procesat carnea din lemn de esenta dura precum si de curatarea minutioasa a tuturor ustensilelor folosite la prepararea carnii sau a produselor din carne.

Ouale, in special ouale crude, genereaza de multe ori toxiinfectii alimentare serioase, inclusiv contaminarea cu periculosul salmonella si de aceea este indicat sa se consume foarte rar oua crude (proaspete) sau sa se foloseasca acestea ca ingrediente in salate, maioneze sau alte mancaruri pretentioase. Ouale trebuie pastrate mereu la temperaturi scazute, in frigider, si atunci cand se intampla sa crapam putin coaja unuia dintre ele, acesta trebuie consumat de urgenta sau aruncat.

Pestele si fructele de mare sunt alimente usor perisabile si se pot contamina la fel de usor de la alte alimente de aceea fiind recomandat sa se pregateasca imediat ce au fost adusi de la piata, iar de preferat este sa se consume mai mult peste proaspat. Bineinteles, trebuie sa fim atenti sa curatam toate ustensilele folosite la transare si sortare. Orice astfel de produs care emana mirosuri suspecte sau care nu a fost tinut in conditii corespunzatoare nu trebuie cumparat sau gatit indiferent de cat de mare pofta ne-ar fi sa mancam si putin peste.

In sfarsit, si fructele si legumele ne pot expune bolii si de aceea merita sa acordam o atentie sporita si la pregatirea lor incepand de la suportul de tocat si spalarea sub jet de apa rece pana la mirosurile suspecte, aspectul trecut si specificul fiecarui produs in parte. Exista destul de multe fructe si legume a caror coaja nu e deloc recomandata consumului si, in plus, atat legumele cat si zarzavaturile sau fructele pot fi usor contaminate prin contactul cu alte produse alimentare.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-02-05 Vizualizari: 1912


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Alimente care necesita atentie marita la gatit, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Instruirea mintii este la fel de necesara ca hrana pentru corp"
Cicero
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro