193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Teflonul pus in discutie de autoritatile medicale

Teflonul pus in discutie de autoritatile medicale

      Trimite pe mail Printeaza
Teflonul pus in discutie de autoritatile medicale
Pana nu demult cunoscut si cautat pentru proprietatile sale de exceptie pe parcursul gatirii mancarii, in prezent teflonul este pus sub semnul intrebarii ca material recomandat pentru proiectarea ustensilelor de gatit deoarece se pare ca, expus la temperaturi ridicate vreme indelungata, teflonul poate elibera anumite substante pe parcursul gatitului care au proprietati cancerigene.

Se stie ca teflonul permite prepararea alimentelor si in absenta uleiurilor alimentare, acestea nelipindu-se de fundul tigaii, dar se pare ca tocmai aceasta proprietate a sa, care a atras foarte multi clienti in trecut, este in egala masura si punctul sau slab deoarece, prin utilizarea repetata invelisul protector slabeste in rezistenta, existand pericolul de a elimina si substante deosebit de periculoase pentru sanatatea omului.

Gatitul in recipiente de teflon este deci recomandat sa se faca ca de obicei, adica si prin folosirea uleiurilor vegetale, prin reducerea temperaturilor pe parcursul gatitului si spalarea recipientelor in apa calduta, dar fara a se apela la spalatoare din sarma, la detergenti ultrarapizi sau la bureti porosi, care sa zgarie invelisul protector de teflon.

In special carnea, carbohidratii si alimentele bogate in zahar ar trebui pregatite si in recipiente din inox sau fonta deoarece aceste alimente reprezinta un risc pentru stabilitatea structurii invelisului de teflon, pe termen lung. Daca insa se prefera gatitul in recipientele de teflon, atunci este recomandat sa se fiarba mai intai asemenea alimente si abia apoi sa se puna in tigaie, pentru a se reduce astfel timpul de gatit la temperaturi inalte.

Responsabilii cu siguranta consumatorilor nu au luat deocamdata nici o masura in directia interzicerii sau macar a atentionarii publicului larg asupra riscurilor care pot aparea prin folosirea indelungata a recipientelor din teflon, dar se intreprind cercetari care sa confirme ipotezele initiale, conforma carora se pare ca e bine sa se apeleze la asemenea recipiente pe termen mediu, ele trebuind inlocuite cel tarziu o data pe an pentru a se garanta astfel ca nu vor aparea probleme de sanatate a utilizatorilor.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-02-12 Vizualizari: 4233


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Teflonul pus in discutie de autoritatile medicale, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Limnophila
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in z...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Adevarurile care raman doar in minte si nu sunt traite practic ne hranesc tot atat de putin ca o mancare ce ramane in camara"
Richard Wurmbrand
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro