Tips & tricks
Melci comestibili

Pentru cei mai multi dintre noi a manca melci, broaste, serpi, caracatite nu ni se pare nici pe departe ceva extrem de atragator. Totusi pentru ca avem o singura viata, avem datoria (numai in cazul in care dorim) sa gustam macar o data din aceste asa-zise delicatese. Iar in cazul in care nu alegi sa mergi la un restaurant pentru a incerca asa ceva si vrei sa le pregatesti chiar tu, atunci o sa va venim in ajutor prezentandu-va regulile de baza in ce priveste gatitul melcilor.
Etape:
- melcii trebuie spalati in trei ape, pentru a fi siguri ca au fost foarte bine curatati;
- se pun la fiert impreuna cu o legatura de zarzavat si de usturoi pentru a indeparta alte impuritati dar si pentru a scapa de acel miros nu prea placut; nu uita, acestia se pun la fiert intregi adica cu tot cu cochilia in care ei se ascund.
- apa trebuie sa fie foarte fierbinte inainte de a-i pune la foc, aproape sa dea in clocot si nu uita sa adaugi si o lingura de sare.
- dupa ce au fiert, acestia se scot din cochilie cu ajutorul unei furculite sau a oricarui alt obiect mai ascutit.
- dupa ce acestia au fost scosi o sa vedeti o portiune neagra a corpului (viscerele) ce trebuie indepartata.
- carnea va trebui frecata foarte bine cu sare deoarece mucozitatile de pe corpul lor se duc greu
si daca nu aveti grija sa le indepartati atunci riscati ca cina sa aiba un gust foarte amar.
- ultima etapa consta intr-o buna clatire a carnii si rasfoirea cartilor de bucate pentru a vedea cum doriti sa ii preparati.
Melcii pot fi prajiti in unt, se poate face chiar si melci umpluti unde o sa va puteti folosi de propria lor cochilie cu un aspect vizual deosebit. Dar nu trebuie sa uitam un lucru foarte important, melcii nu contin colesterol, astfel incat sunt foarte sanatosi pentru propriul nostru trup. Un alt lucru de care trebuie sa tii cont este ca melcii se cumpara de la ferme ce se ocupa special cu cresterea lor aceasta varianta fiind mult mai sigura pentru propria noastra sanatate.
Etape:
- melcii trebuie spalati in trei ape, pentru a fi siguri ca au fost foarte bine curatati;
- se pun la fiert impreuna cu o legatura de zarzavat si de usturoi pentru a indeparta alte impuritati dar si pentru a scapa de acel miros nu prea placut; nu uita, acestia se pun la fiert intregi adica cu tot cu cochilia in care ei se ascund.
- apa trebuie sa fie foarte fierbinte inainte de a-i pune la foc, aproape sa dea in clocot si nu uita sa adaugi si o lingura de sare.
- dupa ce au fiert, acestia se scot din cochilie cu ajutorul unei furculite sau a oricarui alt obiect mai ascutit.
- dupa ce acestia au fost scosi o sa vedeti o portiune neagra a corpului (viscerele) ce trebuie indepartata.
- carnea va trebui frecata foarte bine cu sare deoarece mucozitatile de pe corpul lor se duc greu
si daca nu aveti grija sa le indepartati atunci riscati ca cina sa aiba un gust foarte amar.
- ultima etapa consta intr-o buna clatire a carnii si rasfoirea cartilor de bucate pentru a vedea cum doriti sa ii preparati.
Melcii pot fi prajiti in unt, se poate face chiar si melci umpluti unde o sa va puteti folosi de propria lor cochilie cu un aspect vizual deosebit. Dar nu trebuie sa uitam un lucru foarte important, melcii nu contin colesterol, astfel incat sunt foarte sanatosi pentru propriul nostru trup. Un alt lucru de care trebuie sa tii cont este ca melcii se cumpara de la ferme ce se ocupa special cu cresterea lor aceasta varianta fiind mult mai sigura pentru propria noastra sanatate.
Postat de Raluca Rusu pe data de 2009-01-19 Vizualizari: 6719
Daca ti-a placut articolul Melci comestibili, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Pilaful si piureul se pot prepara si prin fierbere in lapte, suc de portocale sau alte metode inedite.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta