193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Ce putem inlocui intr-o reteta culinara

Ce putem inlocui intr-o reteta culinara

      Trimite pe mail Printeaza
Ce putem inlocui intr-o reteta culinara
De multe ori ne putem trezi, la prepararea unei retete, ca nu avem unul sau mai multe ingrediente la indemana si este util sa stim cu ce sa inlocuim aceste ingrediente pentru a ne bucura din plin de maiestria noastra culinara si de feluri de mancare la fel de gustoase ca si cele preparate cu ingredientele originale.

- Sofranul, de exemplu, unul dintre cele mai scumpe condimente de pe piata, poate fi inlocuit cu putina curcuma, care are proprietati similare cu cele ale sofranului;
- Biscuitii macinati sau fulgii de grau pot fi inlocuiti prin firimituri de paine;
- Amidonul de porumb poate fi inlocuit cu o cantitate dubla de malai;
- Smantana poate fi inlocuita cu un amestec de lapte si unt topit (aceeasi cantitate totala cu cea ceruta de reteta cu smantana)
- Mierea de albine poate fi inlocuita cu un amestec de zahar si apa sau un sirop apropiat prin culoare de mierea de albine;
- Zaharul brun este de obicei substituit printr-un amestec de zahar simplu si melasa;
- Sucul de lamaie se inlocuieste de minune cu otetul si viceversa;
- Inghetata ceruta de o reteta va putea fi inlocuita de cele mai multe ori cu iaurt congelat;
- Concentratul de supa de vita, de pui sau de legume poate si merita sa fie inlocuit cu o zeama concentrata obtinuta din produsele naturale amintite anterior, nu neaparat de calitatea intai, aici putand fi folosite si resturi de la ceea ce s-a gatit peste zi, supa urmand apoi sa fie bine strecurata;
- Iaurtul sau smantana mai acra cerute de o reteta pot fi obtinute in jumatate de ora prin adaugarea in lapte simplu a unei linguri de otet (suc de lamaie) si apoi se lasa asa la temperatura camerei 1/2 ora;
- Ciocolata este inlocuita cu succes de un amestec de unt topit si pudra de cacao;
- Ouale, atunci cand se folosesc mai multe la o reteta si lipseste doar unul, se poate apela la 1 lingura de otet ca substitut si rezultatele vor fi la fel de satisfacatoare.

Lista de substitute alimentare de mai sus poate continua pe pagini intregi deoarece exista nenumarate ingrediente alimentare si mai toate au cate un corespondent foarte util atunci cand iti doresti sa pregatesti o reteta delicioasa, dar nu stii cum sa faci sa iti procuri toate produsele necesare.

Pentru gospodinele cu experienta, aceasta metoda culinara, a substituirii unuia sau a mai multor ingrediente, nu este deloc ceva nou si merita din plin deoarece astfel iti si desavarsesti arta culinara si reusesti sa iti oferi de toate chiar si in perioadele mai putin fericite din punct de vedere financiar.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-02-22 Vizualizari: 19693


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Ce putem inlocui intr-o reteta culinara, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Limnophila
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in z...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Florile fac intotdeauna oamenii mai buni, mai fericiti si mai de ajutor; ele sunt raze de soare, mancare si medicament pentru suflet"
Luther Burbank
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro