193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» O bucatarie curata ca lacrima

O bucatarie curata ca lacrima

      Trimite pe mail Printeaza
Mentinerea unei bucatarii curata ca lacrima este cea mai importanta arma impotriva microbilor ce pot determina boli sau alergii nedorite. Dar nu trebuie sa cheltui sume enorme de bani pentru a face acest lucru, nu da buzna la raionele cu produse de curatare cu care vei incarca cosul de cumparaturi , pe care le depozitezi apoi in dulap si pe care de abia daca le folosesti. Este nu numai o pierdere de bani, dar si de timp. 5 produse obisnuite in bucatarie sunt mai mult decat suficiente pentru a avea o bucatarie curata: detergent, otet, soda, amoniac si clor
. Atentie: produsele soda, amoniac, clor nu trebuie sa fie amestecate deoarece pot produce elementi toxici ce pot dauna organismului
Otetul
: va readuce stralucirea in aceasta camera. Otetul este unul dintre cei mai slabi acizi, de aceea poate fi foarte util in bucatarie. Amesteca in egala masura otet cu apa, si cu solutia obtinuta poti incepe curatenia. Aceasta solutie poate indeparta cu usurinta petele lasate de zatul de cafea atunci cand aceasta a dat in foc. Este foarte util si in ce priveste clatirea farfuriilor si indepartarea grasimilor. Este foarte indemanatic si in ce priveste curatare podelelor, nu mai ca pentru aceasta zona tot ce trebuie facut este sa amesteci o jumatate de cana de otet cu 4 cani de apa calda. In functie de cat de mare este podeaua se schimba si cantitatile.
Otetul mai este bun si pentru a scapa de mirosuri nedorite; stii bine ca dupa anumite mancaruri, oalele, farfuriile sau chiar tacamurile pot ramane cu un miros neplacut. Pentru a scapa de acesta, nu trebuie decat sa le pui la fiert cateva minute intr-un amestec de apa si otet (mai ales atunci cand vreti sa scapi de mirosul de ceapa sau usturoi).
Chiar si geamurile pot fi spalate cu ajutorul unei solutii de otet, imbiba un pic carpa sau ziarul cu apa amestecata cu otet si poti incepe sa redai vizibilitatea geamurilor tale.
Soda : este un alcalin mai usor. Cu ajutorul lui se pot curata toate ustensilele din bucatarie. Amesteca 2 linguri de soda cu 4 cani de apa calda. Cu aceasta solutie poti curata frigiderul, mircroundele, cuptorul si alte mici aparate. Cu ajutorul lui poti indeparta impreuna cu un burete \chiar si petele lasate pe vasele/cani din plastic,de exemplu petele lasate de cafea sau ceai, grasimi, etc.
Amoniacul
: amesteca 1 lingura de amoniac cu o lingura de detergent si doua cani de apa calda. Aceasta solutie poate face minuni pentru cutarea meselor, usilor, mastii de chiuveta, sau dulapurilor. Dupa ce aplici solutia sterge totul cu ajutorul unui prosop. Poate fi folosita si pentru curatarea ochiurilor de aragaz pline de grasime.
Clorul : este adevarat nu lasa un miros placut, dar este cea mai buna arma in eliminarea bacteriilor si microbilor, este o solutie mai mult sanitara; se amesteca cu apa si se sterg foarte bine podelele, masca de bucatarie etc.
In cele din urma, nu uita: majoritatea produselor din bucatarie trebuie sa poarte etichete si trebuie plasate intr-un dulap in permanenta inchis, la care copiii sa nu poata ajunge.





Postat de Raluca Rusu pe data de 2009-01-19 Vizualizari: 7878


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul O bucatarie curata ca lacrima, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Anason
Anason
Anasonul este o planta mediteraneana inrudita cu mararul si coriandrul, de la care se folosesc in pr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ironia e grauntele de sare, datorita caruia mancarea capata gust"
Thomas Mann
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro