193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum servim vinul la masa?

Cum servim vinul la masa?

      Trimite pe mail Printeaza
Cum servim vinul la masa?
Vinul de calitate ar trebui sa faca parte din dieta regulata a oricarui adult care se respecta, fiind cunoscute tuturor beneficiile pentru sanatate pe care le poate oferi un pahar de vin (dar nu mai mult) servit cu placere fie la masa fie dupa servirea mesei.

Cum alegem insa acest vin, este o alta problema, si unele persoane pot descoperi ca se impaca mai bine, aproape instinctiv, cu vinul alb pe cand altele gasesc vinul rosu mai placut. Ceea ce nu se prea face este sa amesteci doua sau mai multe tipuri de vin odata, fiind de preferat sa se serveasca acelasi vin si nu sa se amestece aromele intre ele, pentru ca e pacat atat de vin cat si de capul celui care risca un asemenea lucru.

Ca regula generala in ce priveste servirea vinului la masa, trebuie retinut faptul ca vinul alb va avea intotdeauna prioritate, el putand fi urmat sau nu de vin rosu sau de vin negru. Nu se serveste insa niciodata mai intai vinul rosu si abia apoi vinul alb. Daca ne referim la varsta vinului, de asemenea se recomanda cu tarie sa se serveasca mai intai vinul tanar si abia apoi cel vechi, pentru a nu se combina nefericit aromele si senzatiile diferite ale fiecarui tip de vin in parte.

Vinurile se mai pot deosebi si dupa gust, nu doar dupa culoare sau varsta, iar aici prioritate vor avea mereu vinurile seci, pe cand vinurile dulci se servesc intotdeauna la urma, de obicei in cadrul desertului. La masa se pot servi doar anumite feluri de vin, care sa acompanieze felurile de mancare inspirat, completand sau potentand placut gustul mancarii.

In ce priveste temperatura la care se servesc de obicei sortimentele diferite de vinuri, trebuie stiut ca, in general, vinul alb si rose trebuie racite multumitor inaintea de a fi servite pe cand vinul rosu si cel negru este bine sa se serveasca la temperatura camerei. De asemenea vinul alb sau rose pot fi racite si cu cuburi de gheata, dar situatia nu mai este asa daca ne referim la vinul rosu sau cel negru.

Cele mai multe dintre vinurile de masa nu trebuie desfacute decat cu putin inainte de a fi servite si, mai important, vinul nu trebuie servit imediat dupa ce a fost transportat sau agitat anterior. Pentru a se obtine beneficiile maxime, vinul de calitate trebuie lasat sa se odihneasca cel putin o zi inainte de a putea fi servit.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-03-10 Vizualizari: 5515


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum servim vinul la masa?, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Alternati fericit sarmalutele si friptura cu gratare gustoase si usoare din carne si legume.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Ienibahar
Ienibahar
Ienibaharul este un print al condimentelor gratie gustului sau deosebit care parca ar insuma pe acel...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Legile lui Murphy despre mama: Indiferent de cat mananci,niciodata nu esti prea gras, incat mama ta sa nu iti mai dea nimic de mancare"
Edward A. Murphy
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro