193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Un gatit modern si sanatos

Un gatit modern si sanatos

      Trimite pe mail Printeaza
Un gatit modern si sanatos
Cea mai simpla cale de a pastra nutrimentele si culorile verdeturilor este sa le gatim la abur sau sa le fierbem la foc mic sub capac.

La prepararea salatelor, cele mai sanatoase sosuri sunt cele compuse din zeama/suc de rosii, otet, ceapa si uleiuri cu continut scazut de grasimi (uleiul de masline).

Desi nu pare foarte practic, mai ales in sezonul cald este bine sa se prepare mancare pentru o zi intreaga, dar mai rar sa se gateasca si pentru a doua zi. Chiar si tinuta la frigider, mancarea tot va cunoaste modificari chimice, in special daca va contine sosuri, creme sau ingrediente usor perisabile.

Alimentele proaspete, in special fructele, care nu se gatesc imediat nu trebuie aruncate sau uitate in frigider ci este mai bine sa se prepare imediat fie o salata de fructe, fie un suc natural sau o zeama concentrata de legume care, daca este bine congelata, va putea fi folosita a doua zi la prepararea mesei.

Sarea si grasimile din mancare pot fi substituite sau folosite in cantitati mai mici prin apelul la condimente diverse si sanatoase.

Mai toate produsele conservate sau uscate pot contine multa sare si trebuie gasite tehnici utile de eliminare a excesului de sare sau se poate renunta definitiv la achizitionarea de astfel de produse.

Placintele si alte deserturi gustoase se pot prepara cu mai putina crema pe baza de smantana, zahar si grasimi, optandu-se in schimb pentru fructe precum bananele, capsunile, merele si altele.

Cerealele integrale nu trebuie sa lipseasca din camara de alimente, iar daca va pricepeti preparati periodic si o paine sanatoasa de casa din acestea.

Laptele degresat, smantana degresata sau chiar si iaurturile ar trebui folosite mai des la copt deoarece isi vor face treaba la fel de bine daca bucatarul este unul priceput.

Grasimile nu trebuie eliminate din alimentatie deoarece organismul are nevoie de acestea pentru a putea procesa multe minerale si vitamine, dar este importanta sursa de unde obtinem aceste grasimi, adica sunt de preferat uleiurile vegetale neprajite si carnea de peste sau de pasare oricaror alte surse mai putin sanatoase.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-04-05 Vizualizari: 3388


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Un gatit modern si sanatos, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Limnophila
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in z...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro